NGA: GJON KEKA

Me 17 Janar është përvjetori i 555 i vdekjes(tek arbërorët ai ka mbetë i pavdekshëm) i kryehorit tonë arbëror Gjergj Kastriotit.

Se sa i famshëm ishte emri i Gjergj Kastriotit në Europë ,shihet edhe nga përvjetorët e vdekjes që i bëheshin në shtypin dhe vendet e ndryshme të Europës të cilat e kishin patur dhe e mbanin si figurë frymëzuese të lirisë dhe shembull i mbrojtjes së civilizimit të përbashkët europian.

Sikur shihet edhe këtu bashkëngjitur(Grazer Volksblatt ,Graz,Jänner.1894;Reichspost. Wien,Jänner, 1909),shtypi austriak i kushtonte një pjesë në kalendarin e kujtesës historike edhe përvjetorit të vdekjes së Gjergj Kastriotit.[Gjon Keka].

Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here