6.1 C
Pristina
Thursday, September 28, 2023

InForCulture

4980 POSTS0 COMMENTS

Si u shndërrua Guria – Gurina (Guri Ynë) në Georgie, Gurgistan e Gjeorgji, një periudhë edhe Gruzi (Gurëzi)

Abdulla Mehmeti (Cili ishte ai popull i lashtë, që i përdori fjalët shqipe - GUR (Gurinë, Gurgistan-Georgie-Gjeorgji) dhe AR...

A shkakton kafja dhimbje koke – cila është doza e saktë ditore

Mbarëvajtja e të gjithë organizmit është çelësi i një jete të gjatë. E për ta arritur këtë një stil...

Duhen ditur patjetër – kurat natyrale kundër dhimbjeve të kokës gjatë vjeshtës

Vjen një pikë kur të duket sikur gjithë bota të është kthyer kundër dhe stresi arrin kulmin duke u shpalosur në formën...

E dini çfarë tregojnë ethet në trup për shëndetin?

Ethet na pushtojnë herë pas here në momente krejt të papritura. Ato mund të shfaqen edhe kur njeriu ka...

Shkencëtarët i afrohen më shumë zgjidhjes së misterit të antimateries

Shkencëtarët kanë bërë një zbulim kyç rreth antimateries - një substancë misterioze e cila ishte e bollshme kur filloi Universi. Antimateria është...

Nusja që zemëroi Venedikun, pasi përdori një pirun

Nga kockat dhe guaskat e kafshëve e deri te pirunët dhe shkopinjtë, historia e takëmeve ka qenë e mbushur me snobizëm dhe...

Populli shqiptar e gjuha shqipe janë të paktën 6 mijë vjet të vjetër

Në një artikull të fundit të Science, përmes të cilit me metoda të sofistikuara studiohet origjina e gjuhëve indoeuropiane dhe e gjuhës...

Kjo është vetura që kushton 100 milionë dollarë- Vetëm një njeri në botë ka të drejtë ta vozisë

YouTuberi i njohur MrBeast publikoi ditë më parë një video në kanalin e tij ku provoi vetura të shumta nga një që...

Metoda japoneze për të kursyer 35% të pagës çdo muaj

Të gjithëve u ka ndodhur që paratë që marrim nga rroga të zhduken shumë më herët nga sa prisnim dhe aty fillojnë...

“Ju rrugaça sallahana, vagabonda shakllabana, rricna t’ndyet, mikrobe të kqi, qi të mjerës moj Shqipni, kthelltë hi i keni në mushkni”

Ju rrugaça sallahana Ju rrugaça sallahanavagabonda shakllabanarricna t’ndyet, mikrobe të kqiqi të mjerës moj Shqipnikthelltë hi i keni në...

TOP AUTHORS

3765 POSTS0 COMMENTS
13469 POSTS0 COMMENTS
0 POSTS0 COMMENTS
0 POSTS0 COMMENTS
0 POSTS0 COMMENTS
0 POSTS0 COMMENTS
4980 POSTS0 COMMENTS

Most Read

Si u shndërrua Guria – Gurina (Guri Ynë) në Georgie, Gurgistan e Gjeorgji, një periudhë edhe Gruzi (Gurëzi)

Abdulla Mehmeti (Cili ishte ai popull i lashtë, që i përdori fjalët shqipe - GUR (Gurinë, Gurgistan-Georgie-Gjeorgji) dhe AR...

A shkakton kafja dhimbje koke – cila është doza e saktë ditore

Mbarëvajtja e të gjithë organizmit është çelësi i një jete të gjatë. E për ta arritur këtë një stil...

Duhen ditur patjetër – kurat natyrale kundër dhimbjeve të kokës gjatë vjeshtës

Vjen një pikë kur të duket sikur gjithë bota të është kthyer kundër dhe stresi arrin kulmin duke u shpalosur në formën...

E dini çfarë tregojnë ethet në trup për shëndetin?

Ethet na pushtojnë herë pas here në momente krejt të papritura. Ato mund të shfaqen edhe kur njeriu ka...