SHKENCË/TECH

NASA angazhon kompaninë Nokia për të ndërtuar rrjet 4G në Hënë

Agjencia amerikane e hapësirës NASA ka angazhuar firmën finlandeze të telekomunikacionit Nokia për të ndërtuar rrjetin e parë celular 4G…

16 hours ago

Çfarë ndodh nëse lini telefonin në karikim gjatë natës

Kur kujtohesh që telefoni nuk ka bateri, e vë në karikim gjatë natës dhe kur zgjohesh është i mbushur. Është…

3 days ago

Opsioni i ri i Google ju ndihmon ta gjeni titullin e një kënge duke e kënduar atë

Motori i kërkimit, Google ka sjellë një mjet “Shazam for humming”, duke lejuar këdo që të gjejë cili është titulli…

4 days ago

Kjo është videoloja që është shitur më së shtrenjti në histori

Kopja e video lojërave e vitit 1985, Super Mario Bros. u shit në ankand në Shtetet e Bashkuara të premten…

2 weeks ago

Nëse e bëni këtë, iPhone bllokohet përgjithmonë

Nëse ia vendosni datën iPhone-it apo iPad-it tuaj në 1 janar 1970, ose t’i mashtroni miqtë tuaj për ta bërë…

3 weeks ago

Si iu shfaq në ëndërr tabela periodike Mendelejevit…?

TREGIMI NË DITARIN E TIJ Kimisti Dimitri Mendelev (8 shkurt 1834-2 shkurt 1907) arriti tek një zbulim shkencor nëpërmjet një…

4 weeks ago

Botohet artikulli i parë i shkruar nga një kompjuter

Për herë të parë në historinë e publicistikës botohet një artikull i shkruar nga dikush, ose diçka, që nuk ka…

4 weeks ago

Si ta shpëtoni telefonin e rënë në ujë?

Gjithnjë e më shumë njerëz i shfrytëzojnë telefonat mobilë në situata të ndryshme – në det, në pishinë, në banjë.…

4 weeks ago

Astronomët zbulojnë shenjë të mundshme të jetës në retë e Venusit

Një grup studiuesish kanë njoftuar se kanë zbuluar shenjë të mundshme të jetës brenda atmosferës së planetit të Venusit, gjë…

1 month ago

Historia interesante e Golfit përmes fotove

Në fund të viteve të 60-ta, furgoni Volkswagen Beetle po vjetrohej dhe kompania bëri një zëvendësim modern, veturë e cila…

1 month ago