POPULLI ROMAK PRANONTE TRADITËN E PREJARDHJES PELLAZGJIKE TË ROMËS, NGA TROJA

Në librin e 8-të të Eneidës gjejmë gojëdhënën e kolonisë arkade, domethënë pellazge të Evanderit, e krijuar mbi Aventin. Kjo gojëdhënë që e gjurmon origjinën e Romës përmes Alb-um [Alba] dhe Lavini-um [Lavinia] deri në qytetin e madh pellazg të Trojës, pranohej publikisht nga populli romak. Themeluesi i Trojës, Dardani ka ardhur nga Arkadia, nga Samotraka ose nga qyteti italian i Crotona-s, sipas gojëdhënave të ndryshme, të cilat janë dëshmi e identitetit të së gjitha fiseve pellazge.

FB: Thënie për shqiptarët

___________________________

Titulli: The Retina, volume I, nr. 1, Cincinati and Hamilton, Ohio, July 1, 1843

Botuesi: USA, Wm. C. Howells, 1843.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here