FIÀMURI ARBËRIT,

FLAMURI 300-VJEÇAR, I VITIT 1744, QË RUHET NGA FAMILJA ARBËRESHE PETTROTA

Flamuri i Arbërit 300-vjeçar. Ende ekziston flamuri më i vjetër shqiptar dhe ai jeton mes arbëreshëve. Është rreth 300 vjet i vjetër. Mban saktësht datën 1744 dhe është ruajtur nën përkujdesin e familjes atdhetare arbëreshe Petrotta. Kjo familje i dha kulturës shqiptare arbëreshe shumë figura, si Gaitano Tani Petrotta, Roselin Petrotta, Giuseppe Pettrota. Flamuri i Horës së Arbëreshëve është flamuri më i vjetër që kanë shqiptarët sot.

FB: Thënie për shqiptarët

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here