Islami hyri në tokat bjelloruse përmes tatarëve midis shekujve të katërmbëdhjetë dhe të gjashtëmbëdhjetë. Që nga viti 2007 ka 45,000 muslimanë në Bjellorusi, që përfaqësojnë 0.5% të popullsisë së përgjithshme.Shumica e muslimanëve bjellorusë janë Sunni Hanefi-Maturidi.

Xhamia e parë në tokat Bjelloruse u ndërtua në shekujt XIV-XV. Në vitin 1994 u hap një xhami në qytetin Slonim dhe një tjetër në qytetin Smilovichi në vitin 1996.Me rastin e 600 vjetorit të hyrjes së tatarëve në tokat bjelloruse, u hap një xhami në qyteti i Novogrudok. Në shekullin e nëntëmbëdhjetë, një xhami u ndërtua në Ivye, e cila konsiderohet një pikë referimi e lashtë prej druri. Një xhami u hap më 11 nëntor 2016 në kryeqytetin, Minsk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here