Për të gjithë ata që e njohin historin e Ilirisë para Krishtit edhe historin e Ilirikut pas Krishtit e kanë shumë të qartë këtë hartë të botuar nga Henry Smith Williams në New York në vitin 1904. Kjo është vatra e paraardhësëve tanë të cilet janë edhe pararoja e qytetrimit europian të kohëve tona pasi në këto troje ishte edhe Kryeqendra e vjetër e autoktonëve,Dodona Pellazgjike, po ashtu në këto troje mori jetë edhe Krishterimi I ligjeruar nga iliri Konstandini i Madh.

Në citimin e mëposhtem Henry Smith Williams vendos barazinë mes trakeve edhe rumunëve si pasardhës të latinizuar. Nga përpjekja për të latinizuar ilirikun rrjedhin si rumunet edhe vllehrit por jo Trakët pasi popullsia Trake, edhe sot, në Luginen e lumit Evro flet gjuhen shqipe ne nje shtrirje majaftë të gjerë. Mbetje të popullsis ilire ka kudo në këto treva të prejardhjes së etnisë sonë edhe civilizimit të sotëm europiane.

Henry Smith Williams ne librin ‘The Historians History of the World Poland the Balkans’ New York nga shb ‘The Outlook Company’ ne vitin 1904 shkruan:
“Trakët janë zhdukur tërësisht sot; pasardhës të tyre të latinizuar janë rumunët.
Nga ilirët dhe epirotët, vetëm shqiptarët e egër, ose arnautët, vazhdojnë të ekzistojnë.
Përkrah me baskët, shqiptarët janë popullsia më e vjetër në Europë”.

Në citimin e mëposhtem Henry Smith Williams vendos barazinë mes trakeve edhe rumunëve si pasardhës të latinizuar. Nga përpjekja për të latinizuar ilirikun rrjedhin si rumunet edhe vllehrit por jo Trakët pasi popullsia Trake, edhe sot, në Luginen e lumit Evro flet gjuhen shqipe ne nje shtrirje majaftë të gjerë. Mbetje të popullsis ilire ka kudo në këto treva të prejardhjes së etnisë sonë edhe civilizimit të sotëm europiane.

Henry Smith Williams ne librin ‘The Historians History of the World Poland the Balkans’ New York nga shb ‘The Outlook Company’ ne vitin 1904 shkruan:
“Trakët janë zhdukur tërësisht sot; pasardhës të tyre të latinizuar janë rumunët.
Nga ilirët dhe epirotët, vetëm shqiptarët e egër, ose arnautët, vazhdojnë të ekzistojnë.
Përkrah me baskët, shqiptarët janë popullsia më e vjetër në Europë”.

Në citimin e mëposhtem Henry Smith Williams vendos barazinë mes trakeve edhe rumunëve si pasardhës të latinizuar. Nga përpjekja për të latinizuar ilirikun rrjedhin si rumunet edhe vllehrit por jo Trakët pasi popullsia Trake, edhe sot, në Luginen e lumit Evro flet gjuhen shqipe ne nje shtrirje majaftë të gjerë. Mbetje të popullsis ilire ka kudo në këto treva të prejardhjes së etnisë sonë edhe civilizimit të sotëm europiane.

Henry Smith Williams ne librin ‘The Historians History of the World Poland the Balkans’ New York nga shb ‘The Outlook Company’ ne vitin 1904 shkruan:
“Trakët janë zhdukur tërësisht sot; pasardhës të tyre të latinizuar janë rumunët.
Nga ilirët dhe epirotët, vetëm shqiptarët e egër, ose arnautët, vazhdojnë të ekzistojnë.
Përkrah me baskët, shqiptarët janë popullsia më e vjetër në Europë”.

Henry Smith Williams ne librin ‘The Historians History of the World Poland the Balkans’ New York nga shb ‘The Outlook Company’ ne vitin 1904 shkruan:Nga ilirët dhe epirotët, vetëm shqiptarët e egër, ose arnautët, vazhdojnë të ekzistojnë.Përkrah me baskët, shqiptarët janë popullsia më e vjetër në Europë”.Kjo është vatra e paraardhësëve tanë të cilet janë edhe pararoja e qytetrimit europian.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here