Abdulla MEHMETI-Akademik

Refleksione

Rrena dhe falsifikimi, kode të mbijetesës së popullit serb!

“Reflektim në lidhje me prejardhjen e emrit gjeografik Fushë Kosovë dhe Kosovë sipas variantit serb, nga zogu i zi; serbisht: kosa; latinisht: turdus merula; shqip: mëllenja, mullenja, mulliska etj.

*Turdus merula: zogu i zi shtegtar.

“Për ta përmbysur të vërtetën, pra, për të përligjur masakrën e saj kundër shqiptarëve, Serbia ka krijuar një mal me mashtrime. Mashtrirnet e saj, ndonëse të përkrahura nga miqtë e saj, nuk ecën. Serbia u ndëshkua. Mbi Fushën e Mëllenjave është ngritur sot flamuri i Europës…”

-Ismail Kadare, për World Media, Paris, mars 2000

COMMENTS

Ilir Peposhi
Hajduti vjedh sepse nuk ka
Edhe Serbet vjedhin histori sepse nuk kane

Beqir Sulejmani – Merova
Kohëve të fundit në Balkan, nuk merret vesh kush kujt ia vjedh historinë. Si duket ky virus serb ka infektuar tërë gadishullin!

Abdulla Mehmeti
Beqir Sulejmani – Merova, ky është fenomen i lashtë i njerëzimit, vjedhin ata që nuk kanë nga ata që kanë (histori, fisgura historike, tradita, trashëgimi, gjuhë, lavdi…)

Beqir Sulejmani – Merova
Abdulla Mehmeti keni të drejtë i nderuar. Kur shqipja ishte zemërgjerë dhe besnike ndaj të pabesëve, ua “dha” tërë ç’pati. Tani “besnikërinë” ia kthejnë me vjedhje që ka rrezik deri në zhdukje sepse jemi shumë pak dalëzotës së saj përderisa bastardët (nga të tanët) që janë me shumicë, na luftojnë me të gjitha mjetet dhe mënyrat!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here