Tharja e flokëve është një nga ato detyrat rutinë dhe mjaft të përditshme që ne bëjmë për pjesën më të madhe të jetës sonë dhe ndoshta jemi mësuar shumë me mënyrën se si e bëjmë atë.

Por, ashtu siç mund të djegim aksidentalisht bukën tonë të thekur ose të zvogëlojmë pulovrën e kashmirit vetëm për pastrim kimik, ne gjithashtu mund t’i dëmtojmë flokët nëse vazhdojmë t’i thajmë në mënyrë abstrakte. Në fakt, stilisti i famshëm i flokëve Michael Van Clarke thotë për Glalour të UK se tharja e pakujdesshme e flokëve është fajtori numër një për flokët e thatë dhe të dëmtuar të klientëve të tij.

Gabimi më i madh që bëni kur i thani flokët

Pra, sipas Michael, gabimi më i madh që bëjmë të gjithë kur thajmë flokët me tharëse flokësh në shtëpi është se vendosim temperaturën në temperaturën më të nxehtë, afrojmë majën shumë afër flokëve dhe këmbëngulim në të njëjtin vend për një kohë të gjatë. Gryka përqendron shumë nxehtësi në flokët që tashmë janë shumë të dëmtuar, veçanërisht nëse janë të zbardhura ose të lyer. Lënia e grykës në flokë në këtë mënyrë garanton tharje të tepërt dhe dëmtim të mëtejshëm.

Cila eshte zgjidhja?

“Mbani distancë 2.5 cm midis flokëve dhe tharëses”, këshillon Michael. “Nëse mundeni, përdorni stilimin e nxehtësisë më rrallë dhe provoni tharjen me ajër një herë në javë për një përfundim më të butë.”

Këshilla themelore që duhen ndjekur për tharje më të shëndetshme të flokëve

Spërkateni në të gjithë flokët tuaj me llak mbrojtës ndaj nxehtësisë dhe përdorni një difuzer për të përgatitur flokët duke hequr 85% të ujit të tepërt. Ngrini fillimisht rrënjët dhe më pas përgatitni gjatësinë e mesme dhe skajet.

Mbani një distancë prej 2.5 cm midis flokëve dhe tharëses dhe mbajeni tharësen në kontakt me flokët drejt majave.

Mos i thani shumë

Nëse nuk është ashtu siç dëshironi, lagni flokët dhe thajini sërish. I gjithë dëmtimi bëhet kur vazhdoni t’i thani flokët që tashmë janë tharë. Kjo shkon përtej heqjes së ujit të tepërt dhe heq lagështinë e natyrshme të flokëve, duke çuar në flokë më të hollë dhe të brishtë që përfundimisht ndahen dhe thyhen. Thajeni deri në 98% dhe lërini të thahen në ajër pjesën tjetër të kohës.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here