Jahja Drancolli

Në këtë libër pak të njohur në historiografinë shqiptare, autori Princi Dukagjin Zadeh Basri Beu, një pjesëtar i familjes fisnike Dukagjini, bëri një paralele midis Romës dhe Manastirit, duke u shprehur sikur për Evropën që: “çdo rrugë të çon në Romë” ashtu për Shqipëri dhe Maqedoni “çdo rrugë të çon në Manastir”, si bie fjala, Manastir-Korçë, Manastir-Elbasan, Manastir-Dibër, vija këto që lidhin masat e Shqipërisë jugore, qendrore dhe veriore!

Burimi: Le Monde Oriental Et L’avenir De La Paix by Dukagjin Zadeh Basri Bey. Paris: Librairie Academique Perrin et Cie. 1920!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here