ALI PASHË GUSIA, 143 VITE NGA FITORJA LEGJENDARE MBI CËRRNAGORË NË NOKSHIQ

Në këtë ditë të vitit 1879 u zhvillua beteja e Nokshiqit, në të cilën banorët e Plavës dhe Gusisë të prirë nga legjendari Ali Pashë Gusia, mbrojtën heroikisht Plavën dhe Gusinë duke e gjunjëzuar ushtrinë malazeze të udhëhequr nga Mark Milani.

(Fotot e përkujtim nga Damir Gruda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here