Në vitin 140 pas Krishtit, afër Romës, një llambë u gjet duke u djegur në varrin e Pallas, djalit të mbretit Evander. Llamba, e cila ishte ndezur për mbi 2000 vjet më parë, nuk mund të shuhej me metoda të zakonshme. Doli se as uji dhe as fryrja në flakë nuk e ndaluan djegien e saj. E vetmja mënyrë për të shuar flakën e jashtëzakonshme ishte të kullonte lëngun e çuditshëm kristal që përmbahej në tasin e llambës. Kjo llambë, e pajisur me fuqi të tilla të pabesueshme, u zbulua se ishte puna e një shpikësi të quajtur Maximus Olibius, i cili duhet të ketë zotëruar aftësinë më të thellë në artin kimik. /Trungu & InforCulture.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here