GOTTFRIED WILHELM LEIBNIZ

Më 1 korrik 1646, në Leipzig, Gjermani, lindi Gottfried Wilhelm Leibniz, ndërsa sot shënohen gjithsej 306 vite nga vdekja e tij.

Filozofi dhe matematikani, i cili përveç shumë profesioneve tjera, ai ishte edhe albanologu i parë që trajtoi problemet e origjinës së gjuhës shqipe, lidhjen e saj me gjuhët tjera indo-evropiane, dhe individualitetin e saj si gjuhë në vete.

Portreti i Gottfried Wilhelm Leibniz nga Christoph Bernhard Francke, rreth vitit 1695.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here