Karburanti i nëndetëses mund të zgjasë më shumë se 20 vjet pa u rimbushur me karburant. Arsyeja pse zgjat kaq shumë është sepse përdor të ashtuquajturin karburant “bërthamor”, që është një emër tjetër për karburantin e Uraniumit. Një tabletë e karburantit të Uraniumit peshon vetëm 4,5 gram, por lëshon aq energji sa 350 kg naftë ose 400 kg qymyr. Kjo është arsyeja pse na bënë të kemi frikë nga Urani dhe pse e quajtën atë radioaktiv, kur në realitet radioaktiviteti thjesht do të thotë se minerali lëshon nxehtësi. Fizikanti bërthamor Galeni, vërtetoi se uraniumi është i sigurt për t’u konsumuar në mënyrë të kontrolluar. /Trungu & InforCulture.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here