Një shkrim nga Gjon KEKA

Në mesin e Shpatave të Mbretërve dhe Princave është edhe Shpata e Mbretit të Arbërisë, Gjergj Kastriot Skënderbeut.

(Shih poshtë figura nr.6 është Shpata e Gjergjit të Madh.)

Thuhet se Sulltani kishte menduar se në shpatën e Gjergj Kastriotit fshihet diçka dhe i kërkon atij që ta dërgoj për ta provuar, pasi e provon dhe e sheh se ajo ishte një shpatë e zakonshme, i thote Gjergjit se nuk ma ke dërguar shpatën me të cilën po lufton. Gjergji i përgjigjet dhe i thotë se i ka dërguar shpatën me të cilën ka luftuar në beteja, por krahun e tij jo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here