Lista me emrat e 380 shqiptarëve me banim në SHBA që konsideroheshin kundërshtarë të regjimit komunist dhe u ndalohej hyrja në territorin e Shqipërisë….pjesa më e madhe e tyre nga Amerika

Nga Beqir SINA, New York

“Reaksionarët të mos vijnë në Shqipëri dhe asnjë të mos shkojë te ta” është thellbi i këtij materiali thotë Kastriot Dervishi, ish- Drejtor i Arkivit të Ministrisë së Brendshme, pra personi përgjegjës për gjithë këtë material dhe që tre vjet më parë ja dha gazetës tonë

TIRANE : Në vitin 2015 me 84 vota pro, është miratuar një ligji për hapjen e dosjeve të sistemit komunist pas gati pesë orësh debate në seancën parlamentare. Sipas këtij ligji tashmë do të hapen dosjet e sistemit të shkuar, por nuk do të ketë lustracion sikundër ishte kërkuar nga deputetja Mesila Doda që në krye të herës.

Në të njëjtën kohë mazhoranca e athershme rrëzoi nismën ligjore të propozuar nga shoqëria civile, me mbështetjen e dy deputetëve të opozitës, Mesila Doda dhe Shpëtim Idrizi.

Lidhur me ligjin për hapjen e dosjeve, ish deputetja Mesila Doda, kishte hedhur akuza të rënda në drejtim të kryeminsitrit Rama, e qeverisë së tij. Sipas saj ai ligj ishte i paplotë e nuk dënon ata që realisht kanë kryer krime në komunizëm.

Por ku konsiston ligji i hapjes së dosjeve konkretisht, dhe -A janë sot pjesë e dosjeve këto materiale ? Kastriot Dervishi, i përgjigjej një interviste me gazetën tonë duke konkluduar se : “Teknikisht çdo material në dosje administrohet, nuk rri i veçuar”.

Ndërkohë, Ligji i miratuar në seancën e Kuvendit, vitin 2015 do të konsistojë në aksesin e dokumenteve të ish­-Sigurimit të Shtetit të Ministrisë së Punëve të Brendshme të Republikës Popullore Socialiste të Shqipërisë, për periudhën 29 nëntor 1944, deri 31 mars 1990. Këto dosje dhe dokumente disponohen nga të gjitha arkivat e rrjetit arkivor të Republikës së Shqipërisë, autoritetet publike, persona fizikë dhe personat juridikë privatë.

Ligji parashikon që ky Autoritet të funksionojë si organ kolegjial, i mbështetur në veprimtarinë e tij nga një Sekretariat Teknik.

Kurse, duhet cekur se është miratuar edhe Komisioni me anëtarët e Autoritetit për hapjen e dosjeve të ish-Sigurimit të Shtetit shqiptar.

Ku Komisioni për Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut, shqyrtoi dhe miratoi kandidaturat e propozuara nga deputetët, për anëtarët e Autoritetit për Informimin me dokumentet e Ish-sigurimit të Shtetit.

Sipas burimeve nga Tirana, ky Autoritet përbëhet nga 5 persona të caktuar sipas ligjit: një e ka propozuar Shoqata e ish të përndjekurve politikë, një nga Shoqëria civile e të drejtave të njeriut, një qeveria dhe dy janë emëruar nga parlamenti.

Komisionit të ligjeve iu paraqiten 11 kandidatura për kosniderim dy prej te cilëve u skalifikuan nga komisioni.

.

Duke marrë shkas nga këto dy lajem që kan të bëjnë, me Dosjet e Sigurimit të Shtetit, ri-sjellim tek lexuesi ynë një bisedë të zhvilluar vite më parë – me zotin Kastriot Dervishi, i cili njëkohësisht ka mbajtur postin Drejtorit të Arkivit të Ministrisë së Brendshme.

Pra personin përgjegjës për gjithë këtë material dhe gazetari i njohur seksionit Dosier të gazetës 55, i cili ka treguar edhe për atë se si janë përpiluar listat e atyre që zoti Dervishi, thotë sipas dosierit, është klasifikuar si “380 shqiptarët me banim në SHBA që konsideroheshin kundërshtarë të regjimit” dhe nuk u lejohej hyrja në ish RPSSH.

Ky material që është botuar për herë të parë, prej rënies së diktaturës komuniste, shpërbërjen e strukturave të Ministrisë së Punëve të Brendeshme dhe nga Drejtoria e Tretë e Sigurimit të Shtetit, ka eksuzivitetin vetëm të këtij autori – pra të zotit Kastriot Dervishi.

Pra, askush nuk ka të drejt të përdori këtë material pa u konsultuar drejtpërsëdrejti me zotin Dervshi, për shfrytëzimin e çdo të dhënë që gjendet në material.

-Zoti Dervishi dekadën e fundit Ju jeni shquar në shtypin shqiptar për një serë materiale të pasura dhe shumë interesante, të botuara edhe në disa libëra, por edhe në Dosierin e mbajtur nga ju në gazetën 55. Do të ishte me interes mbasi ju keni kaluar shumë materiale të këtilla nëpër duar : Çfarë ju ka tërhequr më shumë në këto materiale dhe si do t’i klasifikonit ju ato?

Kastriot Dervishi : Në mesin e shumë materialve, do të veçoja edhe këtë Materialin më i fundit i cili është publikuar në Dosier – gazeta 55 , “1990/ 380 shqiptarët me banim në SHBA që konsideroheshin kundërshtarë të regjimit – “Reaksionarët të mos vijnë në Shqipëri dhe asnjë të mos shkojë te ta” një Dosier dhe tani në gazetën tuaj në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

-A ka ndonjë dokumet ku tregohet se si sigurohej materiali i survejuar nga elemnetët e dërguar prej Sigurimit të Shtetit apo Misioni i tyre në New York ?

Kastriot Dervishi : Për vitet e regjimit komunist informacioni sigurohej duke pasur si qendër mbledhje të dhënash misionin shqiptar në Nju – Jork. Këtu ishte rezidentura që varej nga Drejtoria e Tretë e Sigurimit të Shtetit. Kjo e fundit ishte drejtori në katin e katërt të Ministrisë së Punëve të Jashtme, ndërsa organikisht varej nga Ministria e Punëve të Brendshme.

Një kategori oficerësh të Ministrisë së Punëve të Brendshme kamufloheshin me funksione diplomatike për të kryer misionin e tyre agjenturor. Oficeri i Sigurimit në Nju – Jork kishte ngritur rrjetin e tij sekret. Informacioni sigurohej nga “burimet e hapura” (revista, gazeta, që botoheshin në SHBA) dhe “burimet e mbyllura” (me agjenturë).

Qëllim i vetëm ishte vetëm diaspora shqiptare, pasi në asnjë nivel tjetër Sigurimi nuk ka depërtuar me agjenturë. Ky informacion është siguruar më së shumti nga burimet e hapura, pra nga ato që shihte oficeri i ngarkuar në një aktivitet shqiptarësh. Sigurimi nuk ka pasur ndonjë shifër të lartë agjentësh sikurse mund të imagjinohet. P.sh. vetëm për vitin 1959, në SHBA Sigurimi kishte në lidhje vetëm 4 agjentë.

Informacioni i ardhur nga SHBA që nuk ka qenë më shumë se fakti i identifikimit përgjithësisht të elementit që nuk e donte regjimin komunist, përcillej në Tiranë për Drejtorinë e Tretë të Sigurimit të Shtetit në Ministrinë e Punëve të Brendshme. Informacioni ndahej pastaj në degët e punëve të brendshme të rretheve të cilat kishin hapur fashikujt e të arratisurve, dokumente ku shënoheshin edhe lidhjet familjare të të arratisurve.

-Ka në listën “380 shqiptarët me banim në SHBA që konsideroheshin kundërshtarë të regjimit” që mbas rënies së regjimit komunist, figurojnë ndër personat që kan hyrë e kan dalë si në Shqipëri dhe në ish Jugosllavin e atëhershme ?

Kastriot Dervishi : Kjo shpjegohet me dy arsye: së pari me pasaktësinë e të dhënës dhe përpunimin e saj, një defekt kryesor ky i Sigurimit në shumë vite dhe së dyti në prishjen e marrëdhënieve midis personit dikur vizitor dhe shtetit komunist.

–Zoti Dervishi ka disa emra në këtë listë që ishin shqiptarë me banim në SHBA dhe që konsideroheshin kundërshtarë të regjimit – por që këtu në SHBA, nijhen se “hynin e dilnin” në zyrat e Misionit të përhershëm pran OKB në New York, ose kishin lidhje të forta me diplomatët e asaj kohe – pra njerëz të dyshimtë. Si e shpjegoni ju këtë fakt në bazë të këtyre materialeve ?

Kastriot Dervishi : Është e njëjta logjikë që funksionon edhe për rastin e mësipërm. Përveç kësaj duhet të kemi parasysh edhe efektin “dopiorol”, aq i përdorshëm në teknikat agjenturore e ku natyrisht i humburi ka qenë gjithnjë Sigurimi.

-Ka dyshime se nëpërmjet një marrëveshje në mes autoriteteve të ish Jugosllavisë së Titos dhe Shqipërisë së Enver Hoxhës prej kohë së miqësisë së tyre (1944 -1948) shkëmbeheshin vazhdimisht informacione për individ të veçantë, të cilët ishin të shpallur të pa -dëshirueshëm si në ish- Jugosllavi po ashtu edhe në Tiranë. Bile një pjesë e mirë e tyre janë në listën e 380 shqiptarëve me banim në SHBA që konsideroheshin kundërshtarë të regjimit –

A ka ndonjë provë faktike se si siguroheshin këto informacione për veprimtarinë e tyre në SHBA ? dhe se si mendoni ju bëhej kombinimi mes Ministrisë së Punëve të Brendeshme të ish Jugosllavisë, UDB-së dhe MPB dhe Sigurimit të Shqipërise për, dokumentacionin fotografitë e tyre dhe të dhënat e indetitetit ?

Kastrio Dervishi : Në vitet 1944 – 1948 nuk është se kishte marrëveshje, Sigurimi ishte nën urdhrat e UDB-së sikurse i gjithë shteti. Madje rezidentura e parë e Sigurimit në SHBA, e ngritur nga Nesti Kopali është hapur në legatën jugosllave në New York në të pestën Avenue.

-A janë sot pjesë e dosjeve këto materiale ?

Kastriot Dervishi : Teknikisht çdo material në dosje administrohet, nuk rri i veçuar.

Tre katër vitet e fundit para vitit 1990 kur ndodhën edhe ato ndryshimet e mëdha, dukej një farë liberalizimi – a ndodhi kjo edhe në sektorin e Drejtorisë së Parë të Sigurimit të Shtetit në Ministrinë e Punëve të Brendshme ?

Kastriot Dervishi : Megjithëse, kishin ardhur ngjarjet e vitit 1990, regjimi komunist nuk kishte asnjë lloj ndryshimi në trajtimin e emigracionit politik shqiptar të emigruar prej vitesh jashtë vendit-Nuk mjaftonte fakti se një drejtori e posaçme mbahej vetëm për të sjellë informacion (edhe ky sakat) për diasporën shqiptare, por edhe në prag të ndryshimeve, ai vazhdonte të shihej me sy armiqësor duke mos i lejuar të vijnë në Shqipëri, jo vetëm ato, por edhe lidhjet e tyre që kishin mbetur në Shqipëri.

Më 9 korrik 1990 Sektori i Vizave i Drejtorisë së Parë të Sigurimit të Shtetit në Ministrinë e Punëve të Brendshme u dërgonte degëve të punëve të brendshme në rreth, anës së Sigurimit, një informacion të Drejtorisë së Tretë të Sigurimit të Shtetit në MPB, në të cilën jepet udhëzimi që personat e listëshënuar të mos kishin mundësi të vinin në Shqipëri pasi ishte “reaksionarë”
Dega e Vizave kërkonte që lista e dërguar nga Drejtoria e Tretë të studiohej dhe të mos lejohej asnjë shtetas shqiptar të shkonte për të vizituar shtetasit që bënin pjesë në këtë listë-Gjithashtu ishte njoftuar edhe Ministria e Punëve të Jashtme që personave në fjalë të mos u jepej vizë hyrjeje në Shqipëri.

Kur u “përpunua” për herë të fundit lista ?

Kastriot Dervishi : Lista është “përpunuar” në Drejtorinë e Parë, me disa ditë vonesë për shkak të ngjarjeve të 2 korrikut 1990-Më 26 gusht 1990 ajo është plotësuar me shënime nga drejtuesit e MPB-së dhe është dërguar në rrethe.

Në fund dokumeti shkruan :”Republika Popullore Socialiste e Shqipërisë – Ministria e Punëve të Brendshme Drejtoria e Tretë – Tiranë 22.6.1990 .Informacion drejtuar Drejtorisë së Parë

Ku theksohej se :”Gjatë muajve të fundit emigracioni reaksionar shqiptar me banim në SHBA ka organizuar një sërë demonstratash kundër vendit tonë, të nxitur e manipuluar nga zbulimi jugosllav e të tjerë. Bashkëlidhur po ju dorëzojmë listën e personave pjesëmarrës në këto demonstrata e aktivitete kundër nesh”

Ja 386 emrat e “armiqve”, që ndaloheshin të futeshin në Shqipëri pas vitit 1991

 1. Alo Luarasi
 2. Azgan Arifi
 3. Abdulla Lamaj
 4. Anton Syku
 5. Novruz Sadiku
 6. Nail Xhafa
 7. Namik Xhafa
 8. Marash Mërnaçaj
 9. Pjetër Mërnaçaj
 10. Paulin Mërnaçaj
 11. Nikoll Mërnaçaj
 12. Sefer Luarasi
 13. Gjon Buçaj
 14. Gjergj Vata (Ndoja)
 15. Gjek Gjonlekaj
 16. Xhaferr Elezi
 17. Gjon Arapi
 18. Qemal Lepenica
 19. Fren Gjergj Vocrri (Shala)
 20. Rrok Nilaj
 21. Njao Kol Ndreka
 22. Fadil Koçi
 23. Prel Ademi
 24. Zef Mirakaj
 25. Zef Balaj
 26. Vesel Osmaj
 27. Pashko Camaj
 28. Luo Gjonlekaj
 29. Mark Lleshi
 30. Muzli Çela Mulosmani
 31. Zef P. Deda
 32. Gjon Kol Lleshi (Rukaj)
 33. Rasim Sina
 34. Beg Ali Grimci
 35. Idriz Lamaj
 36. Idriz Hyseni
 37. Mazllum Kodra
 38. Gjeto Nikaj
 39. Vincene Pukri
 40. Francesk Dajçi
 41. Luigj Kelmendi (Vukaj)
 42. Gjelosh Narkaj
 43. Pjetër Shala
 44. Gjergj Shala
 45. Nikoll Nikaj
 46. Lekë Nikaj
 47. Pjetër Nik Gjergji
 48. Luan Nik Gjergji
 49. Petrit Hyseni
 50. Luan Hyseni
 51. Merita Hyseni
 52. Afrim Hyseni
 53. Curr Gjoni
 54. Lush Ndue Cullaj
 55. Tom Lekaj
 56. Zef Shala
 57. Kol Shala
 58. Isuf Çela
 59. Besnik Metaliaj
 60. Bujar Metaliaj
 61. Shkëlzen Metaliaj
 62. Ismet Hoxha
 63. Musa Hoxha
 64. Muzli Hoxha
 65. Abedin Nezaj
 66. Naim Nezaj
 67. Bege Nezaj
 68. Afrim Kurti
 69. Nderim Kupi
 70. Jakup Elezi
 71. Pashko Grisha
 72. Gjergj Grisha
 73. Pjetër Vukli
 74. Albert Morina
 75. Gjovalin Vocaj
 76. Simon Preçi
 77. Gjon Shtufa
 78. Gjok Kelmendi (Selca)
 79. Hysni Lita
 80. Dali Lita
 81. Elez Lita
 82. Mysafer Arifi
 83. Vehbi Arifi
 84. Hazir Zoga
 85. Hyre Zogaj
 86. Mustafa Sylaj
 87. Hysen Mulosmani
 88. Isa Nuredini
 89. Llesh Nikolla
 90. Gjergj Nikolla
 91. Gjergj Lleshi
 92. Pandeli Andoni
 93. Gani Hasani
 94. Fejzi Hasani
 95. Bashkim Hasani
 96. Fatmir Rama
 97. Ndriçim Shpuza
 98. Ilir Sheqi
 99. Bashkim Kulla
 100. Sokol Dushaj
 101. Dalip Kërluku
  102.Ymer Hoxha
 102. Luan Isufi
 103. Kujtim Kallajxhiu
 104. Xhemal Laçi
 105. Franc Grisha
 106. Rrok Pepaj
 107. Gjergj Vata
 108. Lazer Vata
 109. Ymer Kavaja
 110. Gjylistane Camaj
 111. Fetah Koçi
 112. Ndrec Gjergji
 113. Lek Gjergji
 114. Ramiz Dani
 115. Kanto Nikoll Lulaj
 116. Myfit Kullolli
 117. Lulzim Murati
 118. Xhaferr Ymeri
 119. Sahamir Jarani
 120. Enver Toska
 121. Petrit Uruçi
 122. Vehbi Qorri
 123. Sulejman Tabaku
 124. Sami Mulosmani
 125. Mark Mërcanaj
 126. Skënder Xhidija
 127. Tea Hoxha
 128. Tomorr Sina
 129. Mustafa Bytyçi
 130. Sabit Bytyçi
 131. Shaqir Stërmasi
 132. Hamit Nelaj
 133. Mark Martini
 134. Marash Dushaj
 135. Xhaferr Bajraktari (Elezi)
 136. Gani Elezi (Bajraktari)
 137. Nikoll Isufaj
 138. Dy vëllezërit Binakaj
 139. Gjovalin Gegaj
 140. Vesel Deda
 141. Petrit Butka
 142. Mentor Rama
 143. Ndoc Lumaj
 144. Prel Gjonal Selca
 145. Reshat Çaushi
 146. Sokol Ramo
 147. Nikoll Jaku
 148. Kolec Pikolini
 149. Mark Vuçinaj
 150. Kol Gjergj Mëhilli
 151. Maliq Kapllani
 152. Zef Gjergji Vushaj
 153. Ibrahim Korça
 154. Safet Malushi
 155. Pretesh Curranaj
 156. Gjok Curranaj
 157. Mark Ndue Vuksanaj
 158. Fran Marku Junçaj
 159. Martin Camaj
 160. Kol Vuçetaj
 161. Ded Lumaj
 162. Rrok Kelmendi
  164.Tonin Gjini
 163. Nikoll Hysa
 164. Vedat Myftiu
 165. Manjo Lameni
 166. Gjergj Noshi
 167. Gjon Kalaj
 168. Nik Zadrima
 169. Tajar Shaska
 170. Vesel Ujkaj
 171. Martin Ivezaj
 172. Nikoll Qafa
 173. Simon Qafa
 174. Njazi Bardha
 175. Loro Stajka
 176. Ndoc Vuçinaj
 177. Tajar Hazbia
 178. Qazim Beci
 179. Aziz Sulejmani
 180. Dedë Martini
 181. Prelë Kelmendi
 182. Pashko Gjelaj
 183. Ymer Jaqi
 184. Idajet Bushka
 185. Myfit Bushka
 186. Gani Pasha
 187. Pertef Bylykbashi
 188. Adbyl Zenuni
 189. Ismiha Zenuni
 190. Ali Demirali
 191. Bujar Demirali
  194-Fari Barolli
 192. Skënder Limka
 193. Arjan Limka
 194. Arif Fazo
 195. Banush Haxhiu
 196. Sami Kulla
 197. Ibrahim Kulla
 198. Skënder Shehu
 199. Shukri Muça
 200. Njazi Mullai
 201. Halit Mullai
  205-Xhevdet Çavri
 202. Xhevat Liçolli
 203. Rami Çollaku
 204. Qazim Çollaku
 205. Zenel Fazo
 206. Skënder Miha
 207. Xheladin Leka
 208. Ali Jella
 209. Neim Reselica
 210. Artur Llanaj
 211. Fatmir Muça
 212. Abdulla Kaloshi
 213. Gruaja e Nderim Kupit
 214. Serxho Gjeçi
 215. Sejdi Premtja
 216. Shyqyri Xhera
 217. Seit Kryeziu
 218. Ymer Zharka
 219. Zeqir Oboku
 220. Mehdi Mati
 221. Haxhi Mimani (Shpata)
 222. Guri Durollari
 223. Rustem Margjekaj
 224. Hysen Biberaj
 225. Sokol Sulejman Aga
  230-Nikoll Markagjoni
 226. Fran Palushi (Kola)
 227. Pjetër Balaj
 228. Ndue Ademi
 229. Pjetër Smajli
 230. Rexhep Krasniqi
  236-. Qazim Emro
 231. Nihat Rakolli
 232. Ramazan Turdiu
 233. Kadri Gashi
 234. Namik Xhuda
 235. Bexhet Gjetollari
 236. Halit Musolmani
  243-Hamit Laniku
 237. Isuf Azemi
 238. Vëllezërit Muça
 239. Skënder Shuaipi
 240. Ejup Xhezo
 241. Fejzi Sulejmani (Tepelena)
  249-Ramo Idrizi
 242. Vëllezërit Betovija
 243. Agim Mulosmani
 244. Skënder Mulosmani
 245. Rasim Sina (gruaja)
 246. Fuat Myftia (me vajzën)
 247. Gjon Camaj
 248. Djali i Fran Kol Palushajt
 249. Mark Kola (djali)
 250. Mark Zogu (djali)
 251. Rexho Çekiç
  260-. Bajram Muzia
 252. Zef Kadri Ceca
 253. Pjetër Ceca
 254. Mehali Mati
 255. Abdulla Hoxha
 256. Elez Aliaj
  266-. Mehmet Azgan Arifi
 257. Sulejman Arifi
 258. Ibrahim Uka
 259. Ymer Halili
 260. Zenun Nezaj
 261. Halit Nezaj
 262. Selman Elez Nezaj
 263. Fadil Nezaj
 264. Rexhep Isuf Nezaj
 265. Tahir Rexhep Nezaj
 266. Hyre Nezaj
 267. Sherif Nezaj
 268. Ramë Çela (djali)
 269. Ahmet Rexhepi
 270. Sejdi Hysenaj
 271. Ali Hyseni
 272. Agim Alihyseni
 273. Ramiz Ali Hysenaj
 274. Sllobodanka Pjetri
 275. Rakip Hysenaj
 276. Isa Halilaj
  287.Isuf Hamza
 277. Zeqir Halili
 278. Ali Gashi
 279. Esat Ali Gashi
 280. Nezir Meta
 281. Mal Mehmeti
 282. Ibrahim Margjeka
 283. Kadri Hamza
 284. Rustem Bajrami
 285. Hamza Berisha
 286. Skënder Berisha
  298 Muharrem N-Berisha
 287. Beqir H. Berisha
 288. Ali Berisha
 289. Bajram Ukperaj
 290. Halil Nezaj
 291. Mirzak Turdiu
 292. Nexhip Dauti
 293. Perlat Nolja
 294. Rexho Kapaj
 295. Kimet Kojtari
 296. Adem Mollani
 297. Gjok Koleci
 298. Nikoll Maçi
 299. Gjok Zef Nikçi
 300. Nik Vesel Camaj
 301. Bajram Arifi
 302. Asllan Muja
 303. Alfred Përgjini
 304. Fred Bibla
 305. Shëndet Ferra
 306. Petrit Kupi
 307. Valentin Zef Balaj
 308. Bektesh Sakipi
 309. Mustafa Henci
 310. Kadri Bajram Gashi
 311. Gjon Baftia
 312. Muse Xherko
 313. Zylfie Zherka
 314. Flamur Ukperaj
 315. Luan Gashi
 316. Agron Gjokaj
 317. Hamdi Uruçi
 318. Eduard Liço
 319. Agim Karagjozi
 320. Reis Agai
 321. Skënder Meka
 322. Abdyl Henci
 323. Hysen Dyshku
 324. Koço Rizo
 325. Nasho Shteto
 326. Hiqmet Muça
 327. Jahja Manelli
 328. Rifat Ndreu
 329. Tili Shehu
 330. Roland Shehu
 331. Marko Pashko
 332. Emin Methasani
 333. Kasem Mekshi
 334. Vuksen Vuksani
 335. Idriz Fetahu
 336. Kujtim Kosovari
 337. Agim Gjoka
 338. Milto Kola
 339. Anton Malaj
 340. Ardian Hamulli
 341. Skënder Papdeja
 342. Rinak Papdeja
 343. Gëzim Muka
 344. Harillaq Rizo
 345. Ligor Tata
 346. Nikolin Pleqi
 347. Petro Papa
 348. Xhelal Sukniqi
 349. Astrit Çela
 350. Martin Cara
 351. Xhemail Shala
 352. Rrok Merkolaj
 353. Ndoc Vuçinaj
 354. Zef Nikaçi
 355. Ndue Markagjoni
 356. Haki Ndreu
  370-Haki Terpeza
 357. Martin Lulgjuraj
 358. Nok Lulgjuraj
 359. Alfons Pelinxhi
 360. Mark Koliqi
 361. Nik Kol Cani
 362. Gjeto Rukaj
 363. Maria Rukaj
 364. Jonuz Ndreu
 365. Adem Çela (djali)
 366. Adebin Nezës
 367. Besim Sina
 368. Hashim Sina
 369. Adebin Neza
 370. Sejdi Bytyçi
 371. Xhaferr Elezi
 372. Abedin Mulosmani

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here