Categories: SHKENCË/TECH

Palët e treta mund t’ju lexojnë mesazhet në Gmail

Google ka konfirmuar se e-mail private që dërgohen dhe pranohen përmes përdoruesve të Gmail ndonjëherë mund të lexohen nga palët e treta persona fizik që zhvillojnë aplikacione, jo vetëm nga makineritë.

Personat që kanë lidhur aplikacionet me llogarite e tyre, pa dijeni mund t’ju kenë dhënë leje stafit njerëzor që të lexojnë mesazhet e tyre.

Google lejon lidhjen e e-mail me mjete të menaxhmentit të palëve të treta, siç mund të jenë planifikimet në kalendar.

Google ka treguar se kjo praktikë nuk është në kundërshtim me politikat e saj.

Ekspertë të sigurisë janë shprehur të çuditur se si kjo kompani ka lejuar një gjë të tillë.
Gmail është shërbimi më i popullarizuar për e-mail në botë me mbi 1.4 miliardë përdorues.

In For Culture

Recent Posts

”Lagur me lot, djegur me flagë, Flamur i kuq, flamur i zi” Fan Noli – Hymni i Flamurit

O Flamur gjak, o flamur shkabë,O vënd e vatr’ o nën’ e babë,Lagur me lot,…

2 hours ago

‘’A më tregoni, ku ta gjejmë forcen sot të këndojmë..’’ Jericho – Nëntori i ftohtë

Sot shënon 28 nëntori,në këtë datë në vitin 1912 Shqipëria shpalli pavarsinë e saj dhe…

4 hours ago

Lëngu i qepës/ Zgjidhja ideale për pastrimin e organizmit

Lëngu i qepës është një pije jo shumë e përhapur dhe me shumë gjasë e…

5 hours ago

Mielli i duhur për diabetikët/ Vlerat e semolinës kundër sheqerit të lartë në gjak

Nëse vuani nga diabeti i tipit 2 ose rrezikoheni nga kjo sëmundje, atëherë me siguri…

5 hours ago

Reumatizma – Shenjat dhe trajtimet që funksionojnë

Reumatizma është një sëmundje që prek kyçet, gjunjtë, ijet dhe shpinën. Ajo shfaqet me dhimbje,…

5 hours ago

Kush janë 40 burrat që firmosën Deklaratën e Pavarësisë

Ismail Qemal Bej Vlora/ Ngriti flamurin në Vlorë. Firmosi i pari Deklaratën e Shpalljes së…

5 hours ago