Të gjitha teshtitjet fillojnë dhe mbarojnë në të njëjtën mënyrë, por secili ka teshtitjen e vet. Në fakt, teshtitja e një personi është pothuajse po aq unike sa zëri i tyre.

E, një teshtimë fillon kur një ngacmues hyn në hundë. Teshtimat ndodhin për shumë arsye dhe jo të gjitha kanë kuptim. Kur ndjeni një gudulisje në hundë, ka të ngjarë që po teshtini për shkak të një trupi të huaj që hyn në sinuset tuaja.

“Teshtitja është mënyra e trupit tuaj për të hequr qafe alergjenët, viruset dhe irrituesit e dukshëm ose mikroskopi”, tha për Health.com Mattheë Purkey, specialist i veshëve, hundës dhe fytit.

Shkaktarët e zakonshëm të teshtitjes përfshijnë: Ngacmues mjedisor si tymi, parfumet dhe ndotja e ajrit. Alergjitë:kafshët shtëpiake, poleni, myku ose marimangat e pluhurit Infeksionet: Një ftohje e zakonshme, COVID-19 dhe gripi. Ajri i thatë: Irriton mukozën e hundës. Specat: Përmban një substancë të quajtur piperinë, e cila irriton hundën.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here