Modeli Golf i Volkswagenit ndryshoi botën e veturave 50 vjet më parë. Por gjenerata e parë e Golfit ende s’kishte arritura ta “pushtonte” tregun amerikan në vitin 1975, dhe afinitetet e të dy tregjeve nuk ishin të njëjta.

Së pari, gjermanët e eksportuan veturën në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, dhe më pas më 1978 nisi prodhimin në tokën amerikane.

Por është interesant fakti se në SHBA, Golfi mori emrin Rabbit, shkruan Motor1.de.

Në Norvegji dhe Francë, VW madje shiti model të veçantë me emrin Rabbit GTI.

Pse Volkswageni e quajti Rabbit në SHBA modelin Golf? Përgjigja është e thjeshtë, Golf është emri i sportit që e luajnë të pasurit. Modeli Golf i Volkswagenit s’ishte i kësaj klase.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here