Rrethi vicioz i shprehive të pashëndetshme fillon me pijet e pashëndetshme para gjumi.

Këto pije gjithsesi duhet të mos i pini para se të shkoni të flini gjumë, nëse dëshironi të shmangni mbipeshën.

Mungesa e gjumit cilësor të natës është ndër shkaktarët kryesorë të grumbullimit të kilogramëve të padëshiruar.

Shumica e të rriturve në mëngjes më parë pinë kafe me qumësht duke futur kështu sheqer dhe yndyrë në stomak të zbrazët.

Këto pije assesi nuk duhet t’i pini para se të shkoni në gjumë:

Vera

Një gotë verë para gjumi pas ditës së gjatë dhe të lodhshme për shumicën është zgjedhje e shpeshtë. Mirëpo, kur të pini gotën e dytë apo të tretë, me siguri keni arritur te pika kur sasia e pirë e verës do të ndikojë në ciklin tuaj të gjumit.

Hulumtimi eksperimental klinik mbi alkoolin ka treguar që sasia e shtuar e verës mund të pengojë gjumin tuaj të natës. Çdo gotë përmban rreth 100 kalori, andaj është me rëndësi të kini parasysh këtë nëse dëshironi të mos shtoni peshë të panevojshme trupore.

Lëngjet e gazuara

Pijet e këtilla nuk janë të shëndetshme edhe kur i pini gjatë ditës, posaçërisht para se të shkoni në gjumë. Përmbajnë kafeinë, por edhe sasi të mëdha sheqeri dhe kalori të zbrazëta, të cilat nuk do të plotësojnë urinë tuaj.

Nëse dëshironi të humbini peshë apo të mos shtoni më shumë, lëngjet e gazuara duhet t’i vendosni në listën e pijeve të ndaluara.

Jo kafe e qumësht para gjumit

Qëndro sa më larg qumështit. Laktoza mund të shkaktojë probleme me tretjen, kur në fakt po përpiqesh të mos shtosh të tjera. Laktoza është sheqer dhe mund të shkaktojë edhe zgjim në mes të natës për shkak të urisë. Thjeshtë mos e bëj!

Kafja, siç dihet, nuk është ide e mirë për t’u pirë në darkë. Ashtu si qumështi, edhe kafja të mban zgjuar për një kohë të gjatë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here