Për gati një javë, temperaturat e ftohta nga Chicago e kanë bërë jetën e vështirë për pronarët e automjeteve elektrike, me reduktim të vozitjes dhe pritje të gjatë në stacionet e karikimit.

Dihet mirë se automjetet elektrike humbasin një pjesë të fuqisë së tyre të udhëtimit në të ftohtë, veçanërisht në temperatura nën zero si ato që goditën vendin këtë javë.

Studimet zbuluan se humbja e fuqisë varion nga 10% në 36%. Automjetet elektrike gjithashtu nuk karikojnë aq shpejt në të ftohtë ekstrem, raportoi Guardian.

Disa pronarë të Teslas thanë se veturat e tyre nuk karikoheshin fare.

Ekspertët pranojnë se moti i ftohtë mund të jetë i vështirë për veturat elektrike./koha.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here