Sipas përshkrimit të Todor Stankoviqit, Presheva më 1871 kishte rreth 600 shtëpi nga të cilat 570 shqiptare dhe 30 serbe. Serbët në këtë qytet janë shumë të varfër dhe punojnë në pronat e shqiptarëve si shërbëtorë – thotë autori.

Marrë nga Nexhmedin Spahiu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here