Kompania gjermane BioNTech aktualisht po rrit shpresat me kombinimin e terapisë CAR-T cell me vaksinën ndaj kancerit CARVac.

Rezultatet e para të hulumtimit tregojnë se tumoret mund të ndalohen nga rritja dhe ndonjëherë edhe të reduktohen. Sukseset e para janë shfaqur pas dy nga katër doza vaksinimi.

Shumica e pjesëmarrësve në studim (59 për qind) kishin tumoret e tyre të zvogëluara me të paktën 30 për qind. Përveç kësaj, tumori ndaloi së rrituri pothuajse te të gjithë pacientët (95 për qind) pas vaksinimit.

Ashtu si vaksina kundër COVID-19, edhe kjo vaksinë bazohet në teknologjinë mRNA. Kjo do të thotë që një proteinë e caktuar futet në qelizë, duke e lejuar trupin ta riparojë vetë.

Vaksina e re u zhvillua nga një ekip i udhëhequr nga shefi ekzekutiv, Ugur Sahin – onkolog dhe imunolog dhe profesor Ozlem Tureci, bashkëthemelues dhe drejtor kryesor mjekësor në BioNTech.

Deri më tani, 44 pacientë e kanë marrë atë në katër doza. Suksesi ishte veçanërisht i lartë pas dy dozave, pas katër dozave tumoret u reduktuan me të paktën 30 për qind në pak më pak se gjysmën (45 për qind), ndërsa kanceri u stabilizua te 74 për qind të të gjithë pacientëve. /Telegrafi/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here