„Shumë grupe etnike erdhën në Evropë dhe hynin e dilnin atje. Një turmë e fuqishme nga lindja e përfshinë atë në periudha të ndryshme dhe u zhdukën gjatë historisë. Por nga ata pak banorë origjinalë të Europës, europianët e vërtetë, mbeten ende Shqiptarët, të cilët banojnë në një pjesë malore të Gadishullit Ballkanik.

Shqiptarët janë pasardhës të drejtpërdrejtë të ilirëve që jetuan në Evropën Jugore që nga fillimi”.

“Historia e Shqipërisë ka qenë vërtet një zinxhir i pandërprerë betejash epike në favor të ruajtjes së karakteristikave të tyre dalluese racore”.

______

Burimi:

Kombet e ringjallura; histori të shkurtra të popujve të çliruar nga lufta e madhe dhe deklarata të pretendimeve të tyre kombëtare (1919) Levine, Isaac Don New York: F. A. Stokes bashkë.

____

Per ata që kan dëshir të blejn librin:

The Resurrected Nations: Short Histories of the Peoples Freed By, the Great War and Statements of Their National Claims (Classic Reprint)

LIBRI ONLINE

Libri i plotë dixhital:

LINKU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here