Categories: SHKENCË/TECH

10 yjet më të mëdhenj në Rrugën e Qumështit, Milky way

10 yjet më të mëdhenjë në galaktikën Milky Way ose njohur në shqip si Rruga e Qumshtit. /InforCulture.info

  1. VY Canis Majoris

Madhësia: 1,800-2,100 herë më i madh se Dielli (aq masive sa dritës së tij i duhen tetë orë për të udhëtuar rreth ekuatorit të vet) Largësia nga Toka: 3,900 vite dritë.

2. RW Cephei

Madhësia: 1,535 herë më i madh se Dielli

Largësia nga Toka: 3.500 vjet dritë

3. V354 Cephei

Madhësia: 1,520 herë më i madh se Dielli

Distanca nga Toka: 9,000 vite-dritë

4.KY Cygni

Madhësia: 1,420 – 2,850 herë më i madh se Diell

Largësia nga Toka: 5000 vjet dritë

5.VV Cephei A

Madhësia: 1,050 herë më i madh se Dielli

Largësia nga Toka: 4,900 vite dritë

6. KW Sagittarii

Madhësia: 1,009 herë më i madh se Dielli

Largësia nga Toka: 7,800 vite dritë

7. Betelgez

Madhësia: 887 herë më i madh se Dielli

Largësia nga Toka: 643 vite-dritë

8. Antares

Madhësia: 883 herë më i madh se Dielli

Largësia nga Toka: 550 vjet dritë

9. V838 Monocerotis

Madhësia: 380 herë më i madh se Dielli

Largësia nga Toka: 6,100 vite dritë

InFor. Culture

Recent Posts

Ushqimet që ndalojnë gërhitjen

Gërhitja është një problem që prek shumë njerëz në mbarë botën. Zhurma e bezdisshme e…

15 hours ago

Çfarë ishin konkurset blegtorale që u zhvilluan në Shqipëri nga 1929 deri në 1936 (FOTOT)

Konkurset blegtorale janë zhvilluar në Shqipëri për herë të parë në vitin 1929 në Tiranë…

15 hours ago

Si të përmirësoni lidhjen Wi-Fi në shtëpi dhe të keni internet më të shpejtë

Ndërsa koronavirusi vazhdon të përhapet, shumë njerëz e gjejnë veten duke punuar ose studiuar nga…

15 hours ago

A duhen përdorur antibiotikët kur jeni me grip?

Një nga sfidat më të mëdha të shëndetit global është përdorimi pa kriter i antibiotikëve.…

17 hours ago

Daisugi, teknikë e lashtë japoneze e mbjelljes “pemë mbi pemë”

Japonia është një vend intrigues (veçanërisht për një të huaj) që nuk pushon së mahnituri…

17 hours ago

Rigjeneroni flokët tuaj me uthull molle, limon dhe birrë

Flokët mund të dobësohen dhe të fillojnë të bien për shumë arsye, duke filluar nga…

17 hours ago