Mushkonjat i pickojnë më shumë shtatzënat, mirëpo ato zakonisht nuk bartin infeksione të rrezikshme

Lëkura jonë liron disa substanca të cilat i tërheqin mushkonjat edhe në distancë disa dhjetëra metra. Kur muskujt punojnë, së bashku me djersën lirohet edhe acidi laktik.


Ky acid bashkë me dyoksidin e karbonit (të cilin e nxjerrim nga mushkëritë) i tërheqin shumë mushkonjat sidomos atëherë kur bën vapë dhe kur ka shumë lagështi.

Shtatzënat pickohen dyfish më shpesh sesa gratë që nuk janë shtatzënë. Mendohet se kjo është rrjedhojë e faktit se shtatzënat ekspirojnë (pra, nxjerrin nga mushkëritë) 21% më shumë dioksid karboni sesa gratë tjera.

Përveç këtij fakti, temperatura trupore te shtatzënat është më e lartë dhe si rrjedhojë substancat të cilat i liron lëkura i tërheqin mushkonjat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here