Universiteti i Oksfordit ka publikuar një hartë që tregon universitetet më të vjetra në botë:

1. Universiteti Ez-Zitouna në Tunizi (737)

2. Universiteti Al-Qarawiyyin në Marok (859)

3. Universiteti Al-Azhar në Egjipt (972)

4. Universiteti i Bolonjës në Itali (1088)

5. Universiteti i Oksfordit në Angli (1096)

Shënim: Tre universitetet e para dhe më të vjetra në histori ishin në botën arabe/myslimane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here