Qoftë unazë martese apo unazë fejese, nëse mbahet në qafë ka një simbolikë tjetër

Këto janë arsyet më të zako nshme pse shumë gra mbajnë një unazë në një gjerdan.

Mbajtja e një unaze si një varëse shpesh përdoret për arsye praktike, për shembull për shkak të punës që e bën të pamundur të mbash bizhuteri në duar, por edhe për arsye shëndetësore.

Njerëzit që vuajnë nga artriti reumatoid shpesh nuk mund të mbajnë bizhuteri në gishta, dhe për shkak të kësaj ata varin një unazë në qafë.

Të njëjtën gjë bëjnë edhe personat që shtojnë në peshë ose kanë gishta të fryrë.

Kur i premtoni ose i bëni një zotim një personi, në disa kultura unaza më pas n.gjitet në një gjerdan dhe bartet rreth qafës.

Gjithashtu, ky mund të jetë një simbol i aut.enticitetit dhe i dë.shirës së një per.so.ni për të treguar se sa i ndryshëm dhe i veçantë është.

Shumë gra mbajnë unazat e nënës ose gjyshes në këtë mënyrë, të cilat ato i trashëguan. Nëse kjo unazë nuk u përshtatet, atëherë në vend të gishtit e vendosin në një gjerdan dhe e mbajnë si një kujtim të veçantë të një personi.

Në këtë mënyrë unaza është edhe më afër zemrës, dhe në disa kultura unaza në gjerdan mbahej nga vejushat.

Në fund, një unazë si varëse mund të jetë vetëm një trend që nuk ka pse të ketë një kuptim simbolik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here