WhatsApp është aplikacioni më i popullarizuar i mesazheve në botë. Kjo do të thotë që kompania duhet të punojë në aplikacion çdo ditë, gjë që në thelb e bën.

Megjithatë, është e qartë se ata (ose të paktën Google) kanë një gabim shumë serioz që mund të rrezikojë privatësinë e përdoruesit. Cfare eshte ajo?

WhatsApp është gjetur të ketë një gabim që lejon aplikacionin të hyjë në mikrofon edhe pasi përdoruesi e çaktivizon atë akses.

Ky gabim u zbulua nga disa përdorues, por një përdorues i Twitter, i cili zotëron një telefon Google Pixel 7 Pro, e solli atë në qendër të vëmendjes.

Problemi duket se prek pajisjet Android, duke përfshirë pajisjet nga Samsung dhe Google, si dhe disa versione të ndryshme të aplikacionit Android.

WhatsApp njoftoi në llogarinë e saj në Twitter për këtë gabim, por deklaroi se problemi qëndron tek Android dhe jo tek vetë aplikacioni.

Në disa raporte të përdoruesve, aktiviteti i mikrofonit nga aplikacioni shënohet në pultin e intimitetit të Android, si dhe nëpërmjet një pike të gjelbër të dukshme në shiritin e statusit të Android. Megjithatë, WhatsApp thotë se është një problem Android që keqatribuon informacionin në panelin e privatësisë dhe i ka kërkuar Google që ta hetojë më tej këtë çështje.

Për t’i bërë gjërat edhe më keq për WhatsApp, reagimi i tyre erdhi pas postimit të pronarit të Twitter, Elon Musk, i cili natyrisht ishte negativ për WhatsApp. Ai akuzoi WhatsApp-in si të pabesueshëm.

Gabimi i fundit mund të gërryejë më tej besimin e përdoruesve në aplikacion dhe thjesht zhvendosja e fajit te Google nuk do ta ndihmojë aq shumë WhatsApp-in. Në çdo rast, ky problem mjaft serioz pritet të zgjidhet së shpejti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here