Humbja e peshës mund të zvogëlojë shanset e sulmeve në zemër dhe diabetit të tipit 2.

Studiuesit zbuluan se ata që humbën kilogramë, gëzonin përfitime shëndetësore pesë vjet më vonë, edhe nëse rifituan një pjesë të peshës.

Por rifitimi i peshës kur ndalon ndihma dhe këshilla është e zakonshme.

Shkencëtarët donin të testonin nëse përfitimet e mëvonshme shëndetësore të humbjes së peshës, si presioni i ulët i gjakut, vazhduan edhe pas përfundimit të ndërhyrjeve.

Ata kombinuan rezultatet e 124 studimeve që përfshinin më shumë se 50,000 pjesëmarrës, të cilët kishin marrë pjesë në ndërhyrje diete ose ushtrime, si zëvendësimi i vakteve, agjërimi me ndërprerje, ose u ishin ofruar stimuj financiarë për të humbur peshë.

Mesatarisht, njerëzit humbën midis 2-5 kg ndërsa rifitimi i peshës ishte zakonisht deri 0.32 kg.

Krahasuar me ata në një program më pak intensiv dhe ata në program pa humbje peshe, pjesëmarrësit që humbën peshë përmes një programi intensiv të humbjes së peshës kishin faktorë më të ulët rreziku për sëmundjet kardiovaskulare dhe diabetin e tipit 2.

Këta faktorë rreziku zgjatën për të paktën pesë vjet pas përfundimit të programit të humbjes së peshës.

Ata që humbën peshë u zbulua se kishin presion më të ulët të gjakut sistolik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here