Kur bëni diçka të mirë për partnerin tuaj, është sikur të bëni një “depozitim” në llogarinë e Dashurisë. Kur ndodh diçka negative në marrëdhënie, ju keni “tërhequr” nga llogaria.

Këto janë gjërat e vogla që bëjmë çdo ditë në një marrëdhënie që vërtet bën dallimin në forcimin e lidhjes sonë dhe lidhjes së ndërsjellë. Kur bëni depozita çdo ditë në llogarinë “Dashuria”, është pothuajse sikur të keni një politikë sigurimi për një marrëdhënie tolerante ndaj gabimeve që i reziston testeve të kohës.

Këtu janë disa “depozita” të përditshme që mund të bëni për të pasur një marrëdhënie të shëndetshme.

Dashuria e përditshme

Një nga ritualet tona në mëngjes është rregullimi i krevatit dhe ndarja e kafesë së bashku. Njëri prej nesh bën kafenë dhe tjetri kujdeset për shtratin. Ndonjëherë e rregullojmë shtratin së bashku. Gjestet e vogla të shërbimit të ndërsjellë kanë një ndikim të madh në afinitetin e ndërsjellë. Dhënia e letrave dhe shënimeve të shkruara me dorë është një mënyrë tjetër për të treguar dashurinë për njëri-tjetrin.

Festoni shpesh dashurinë tuaj

Ne festojmë përvjetorin e ditës që u takuam çdo muaj. Ne e pranojmë angazhimin për marrëdhënien tonë në mënyra të ndryshme, por gjithmonë në datën 14 të çdo muaji. Edhe nëse jemi larg, ne do të dërgojmë një shënim me anë të postës, lule ose një dhuratë të vogël. Ne zakonisht dalim për darkë ose organizojmë një darkë romantike në shtëpi.

Flisni gjuhën e dashurisë së partnerit tuaj

Në librin e Gary Chapman, The Five Love Languages, ai ndan mënyrën se si mund t’i përmirësojmë marrëdhëniet tona duke zbuluar gjuhën tonë të dashurisë dhe duke e përdorur atë për t’u lidhur me të tjerët. Hidhni një sy në faqen e internetit dhe bëni testin me partnerin tuaj për të zbuluar gjuhët tuaja të dashurisë.

Nëse nuk jeni në të njëjtën gjuhë dashurie, do të doni ta merrni librin për të mësuar se si të flisni me gjuhën e dashurisë së partnerit tuaj. Sigurohuni që të bëni një gjë në ditë, ku të flisni me gjuhën e dashurisë së partnerit tuaj.

Prekja fizike

Edhe nëse gjuha juaj primare e dashurisë nuk është prekja fizike, pjesë e një marrëdhënieje romantike është edhe prekja fizike. Të jesh intim dhe të gëzosh me partnerin tënd të lidh më shumë emocionalisht dhe fizikisht, gjë që është e domosdoshme për një marrëdhënie të shkëlqyeshme.

Në fakt, ka disa studime që tregojnë përfitime të tjera që sjell shkuarja shpesh në shtrat: rrit sistemin imunitar, ul presionin e gjakut, përmirëson zemrën dhe të relakson. Shkuarja në shtrat me partnerin tuaj bën mirë për trupin dhe mendjen tuaj!

Praktika shpirtërore

Ne fuqimisht ju rekomandojmë që të keni dhe të thelloni një lidhje shpirtërore me njëri-tjetrin në mënyrë që të mund të vazhdoni të rriteni së bashku. Kjo është diçka që mund t’iu përcaktoj si çift në bazë të besimeve shpirtërore.

Për ne, një pjesë e praktikës sonë shpirtërore shkon në Kishën e Unitetit që nderon të gjitha rrugët për Perëndinë ose Shpirtin me theks frymëzimin e njerëzve për të jetuar një jetë më të mirë.

Përshëndetja

Kur Marty dhe unë u lidhëm ne të dy vumë re një ndryshim në mënyrën se si e përshëndesnim njëri-tjetrin. Një ditë kur u ktheva në shtëpi, ai ishte në kuzhinë dhe unë menjëherë shkova në zyrën time për të punuar. Madje as nuk e përshëndeta.

Para se ne të jetonim së bashku, kjo nuk ndodhte kurrë. Ne gjithmonë lumturoheshim kur shihnim njëri-tjetrin dhe përshëndeteshim me një përqafim dhe një puthje të pasionuar. Edhe kut thoshim mirupafshim ndodhte e njëjta gjë sikur nuk do të mund ta shihnim kurrë njëri-tjetrin. Pra, tani jemi shumë të vetëdijshëm për këtë dhe bëjmë një përpjekje të vetëdijshme për ta mirëpritur njëri-tjetrin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here