Sipas një raporti të Agence France-Presse, homininët që jetonin në atë që tani është Izraeli verior rreth 780,000 vjet më parë, mund ta kenë gatuar peshkun e tyre përpara se ta hanin atë.

Irit Zohar e Universitetit të Tel Avivit ekzaminoi mbetjet e peshkut të zbuluar në vendin e Gesher Benot Ya’aqov, i cili dikur ishte në brigjet e një liqeni.

Në këtë zonë nuk është gjetur asnjë halë peshku, por shumë dhëmbë peshku dhe disa stralli të djegur.

Kjo mund të tregojë se peshku mund të ishte gatuar, duke lënë pas vetëm dhëmbët, shpjegoi Zohar.

Shumica e këtyre dhëmbëve i përkisnin një specie krapi.

Ekzaminimi i dhëmbëve të peshkut me difraksion pluhuri me rreze X në Muzeun e Historisë Natyrore të Londrës zbuloi ndryshime në strukturën e smaltit të dhëmbëve të shkaktuara nga ngrohja në temperatura të larta, ndoshta në një furrë të bërë prej dheu.

Studiuesit vërejnë gjithashtu se eshtrat mund të ishin hedhur gjithashtu në zjarr për t’i asgjësuar ato.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here