Frank ‘Rocky’ Fiegel, kishte lindur në Poloni më 27 janar 1868. Emigroi me familjen në Amerikë ku në 1887 iu bashkua Marinës.

Kur krijuesi i Popeye e takoi, ai ishte një marinar në pension i kontraktuar nga taverna e Wiebusch në qytetin e Chester, Illinois, për të pastruar dhe ruajtur rendin. Ai kishte një reputacion të përfshirë gjithmonë në luftime, kështu që kishte një sy të deformuar (“Pop-eye”). Ai kishte demonstruar forcën e tij në aq shumë luftime sa u bë një legjendë vendase. Gjithmonë e pinte llullën, ndaj fliste vetëm me njërën anë të gojës.

Kur ishte me fëmijë, ai e mbante tubin me cep të gojës, dhe u tregonte të tjerëve veprimet e rinisë së tij, duke u mburrur shpesh me forcën e tij fizike dhe duke pretenduar me zë të lartë se spinaqi është ushqimi që e bën atë të pamposhtur.

Krijuesi i personazhit të Popeye, Elzie Crisler Segar, lindi në Chester dhe ishte një nga fëmijët që kishte privilegjin të dëgjonte ‘live’ historitë e ish-marinarit. /Trungu & InforCulture.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here