Temperatura mesatare vjetore në Antarktidë është minus 56 gradë celsius. Por edhe në kontinentin e ngrirë, ka një spektër të gjerë temperaturash. Rajonet bregdetare arrijnë mesatarisht -10 gradë celsius dhe një rajon i ngrirë i akullt i Rrafshnaltës Lindore të Antarktidës arriti një temperaturë të pabesueshme prej -100 gradë celsius. Kjo është zyrtarisht temperatura më ulët e regjistruar në historinë e Tokës dhe disa shkencëtarë besojnë se nuk mund të bëhet më ftohtë se aq. Në vitin 2013, një ekip studiuesish përdorën harta dhe modele të motit për të eksploruar se si bëhet kaq ftohtë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here