CEO i Coursera, një ofrues i mësimit në internet, Jeff Maggioncalda tha se kur provoi për herë të parë ChatGPT, ai ishte “i mahnitur”. Tani është pjesë e përditshmërisë së tij.

Ai përdor një mjet të ri të fuqishëm chatbot të Inteligjencës Artificiale (AI) për të dërguar email, duke krijuar fjalime në një “ton miqësor, optimist, autoritar me një ritëm të përzier”.

Ai madje e përdor në vendosjen e pyetjeve të mëdha strategjike si “Si duhet të afrohet një kompani duke inkorporuar një mjet AI si ChatGPT në platformën e saj”.

“Unë e përdor atë si një asistent shkrimi dhe si një partner mendimi”, tha Maggioncalda për cnn.

Maggioncalda është një nga shumë liderë biznesi, politikanë dhe akademikë të mbledhur në Davos, Zvicër këtë javë për Forumin Ekonomik Botëror. Në rendin e ditës janë një sërë çështjesh të ngutshme që rëndojnë ekonominë globale, nga kriza energjetike te lufta në Ukrainë dhe ndryshimet në tregti, por tema që tërheq më shumë vëmendjen për shumë është ChatGPT, transmeton Telegrafi.

Mjeti, të cilin kompania e kërkimit të inteligjencës artificiale OpenAI e vuri në dispozicion për publikun e gjerë në fund të vitit të kaluar, ka ndezur polemika mbi mënyrën se si shërbimet “gjeneruese të AI”, të cilat mund t’i kthejnë pyetjet në ese origjinale, tregime, poezi dhe imazhe pasi të kenë qasje në grupe të gjera të dhënash në internet, mund të ndryshojë rrënjësisht mënyrën se si jetojmë dhe punojmë.

https://youtube.com/watch?v=40Kp_fa8vIw%3Ffeature%3Doembed

Disa argumentojnë se kjo do t’i lërë pa punë artistët, mësuesit, programuesit dhe shkrimtarët, madje edhe gazetarët.

Të tjerët janë më optimistë, duke supozuar se kjo do t’i lejojë punonjësit të ndjekin më mirë përgjegjësitë e tyre ose të përqendrohen në detyrat e nivelit më të lartë.

Christian Lanng, CEO i zinxhirit të furnizimit dixhital Tradeshift, tha se ai ishte i mahnitur nga mundësitë e paraqitura nga ChatGPT, edhe pas vitesh ekspozimi ndaj informacionit në Silicon Valley.

Ai gjithashtu përdori platformën për të shkruar e-mail dhe pretendon se askush nuk e vuri re ndryshimin. Madje, kreu disa shërbime të kontabilitetit, të cilat deri më tani ia bërë një firmë të shtrenjtë shërbimesh profesionale.

Deri më sot, ChatGPT është trajtuar kryesisht si një argëtim dhe një pararojë e gjërave që do të vijnë. Ai mbështetet në modelin e gjuhës GPT-3.5 të OpenAI, i cili tashmë është i vjetëruar; një version më i avancuar GPT-4 është në zhvillim e sipër dhe mund të dalë këtë vit.

Kritikët, nga të cilët ka shumë, theksojnë se ai e ka gabim dhe tregon një mungesë të dukshme të ndjeshmërisë njerëzore. Një botim i lajmeve teknologjike, për shembull, u detyrua të publikonte disa korrigjime të rëndësishme në një artikull të shkruar nga ChatGPT. Shkollat publike në New York i kanë ndaluar studentët dhe mësuesit ta përdorin atë.

Megjithatë, softueri, ose programe të ngjashme nga konkurrentët, së shpejti mund të pushtojnë botën e biznesit.

Microsoft, një investitor në OpenAI, njoftoi këtë javë se mjetet e kompanisë, duke përfshirë GPT-3.5, asistentin e programimit Codex dhe gjeneratorin e imazheve DALL-E 2, tani janë përgjithësisht të disponueshme për klientët e biznesit në një paketë të quajtur Azure OpenAI Service. ChatGPT do të shtohet së shpejti.

“Unë i shoh këto teknologji që veprojnë si një bashkë-pilot, duke i ndihmuar njerëzit të bëjnë më shumë me më pak”, tha CEO i Microsoft, Satya Nadella para audiencës në Davos.

Maggioncalda ka një mendim të ngjashëm. Ai dëshiron të integrojë inteligjencën artificiale gjeneruese në ofertat e Coursera-s këtë vit, duke parë një mundësi për ta bërë mësimin më ndërveprues për studentët që nuk kanë qasje në mësimet personale në klasë ose individualisht me ekspertë të lëndës.

Ai pranon se sfida të tilla si parandalimi i mashtrimit dhe sigurimi i saktësisë duhet të adresohen.

Ai është i shqetësuar se përdorimi në rritje i AI gjeneruese mund të mos jetë plotësisht i mirë për shoqërinë, se njerëzit mund të bëhen më pak të shkathët.

“Kushdo që nuk e përdor këtë do të jetë në një situatë të vështirë së shpejti. Pëlqeje, së shpejti. Po ashtu, shumë shpejt”, tha Maggioncalda.

“Unë jam duke menduar vetëm për aftësitë e mia njohëse me këtë mjet. Krahasuar me më parë, është shumë më i lartë, dhe efikasiteti dhe produktiviteti im janë shumë më të larta”, përfundoi ai. /Telegrafi/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here