Categories: KËSHILLA

Truk për pastrim të shporetit me tabletë për larje të enëve

Secila amvise heq të zitë e ullirit me derën e furrës e cila ndotet me rastin e çdo pjekjeje

Më së shumti telashe kanë rreth pjesëve të qelqta, sepse në to nuk guxojmë të bëjnë shtypje tepër të forta as ta përdorin telin i cili mund ta gërvishtë sipërfaqen e ndjeshme të qelqit.

E pastër, por e gërvishtur? Dyert e tilla janë përkujtues i përhershëm i gabimeve të cilat i kemi bërë me vegla të ndryshme kur kemi arritur t’i eliminojmë yndyrat e pjekura mirëpo edhe ta shkatërrojmë aparatin e dobishëm të kuzhinës.

Amvisat e reja janë kujtuar të provojnë diçka krejtësisht të re – tabletën për larje të enëve në makinë.

Për fillim, patjetër përdorni dorezat, sepse këto tableta janë jashtëzakonisht të forta. Pikërisht për këtë shkak edhe mund t’i eliminojnë njollat nga sipërfaqet e enëve.

Derën e furrës njomeni mirë me sfungjer të lagësht, pastaj me kujdes me skajin e tabletës filloni ta fërkoni xhamin me to.

Derisa të jetë krejtësisht e thatë tableta, kohë pas kohe mund ta njomni në sfungjer – me kujdes – që të mos fillojë të shkrihet tepër. Kur ta pastroni xhamin, kaloni në pjesën e emaluar.

Atëherë një pjesë e mirë e tabletës do të jetë e shkrirë, andaj përfundojeni në atë mënyrë që pjesët e mbetura të saj t’i fërkoni mirë me sfungjer në gjithë derën.

Lëreni këtë shtresë që të qëndrojë pak pastaj shpëlajeni mirë dhe shkëlqejeni me leckë të thatë.

In For Culture

Recent Posts

Foto e rrallë: Momenti kur Adolf Hitler i shpallë luftë Shteteve të Bashkuara (Foto)

Pas sulmit japonez në Pearl Harbor, Gjermania ka ndjekur shembullin e tyre duke i shpallur…

7 mins ago

Pesë mitet rreth bombës atomike të Hiroshimas

Nga Gregg Herken “Washington Post” Në 6 gusht të vitit 1945, Shtetet e Bashkuara hodhën…

11 mins ago

Në këto vende të botës, asnjë turist nuk lejohet të shkelë. Arsyet interesante!

Ja disa nga vendet më të njohura dhe misterioze ku askush nuk shkon asnjëherë. Duket…

46 mins ago

Lambertz: “Historia e vërtetë e njerëzimit do të jetë e shkruar, vetëm kur ajo do të shkruhet me pjesëmarrjen e shqiptarëve”

23 thënie që të huajt i kanë shkruar për prejardhjen e shqiptarëve -Nikolla Jorga: “Populli…

1 hour ago

E vërteta e shtëpisë më të veçuar në botë(Foto)

Mbi një ishull të largët, në arkipelagun e Vestmannaejarit, pranë brigjeve jugore të Islandës, ndodhet…

1 hour ago

SPATA / SHPATA Qyteti mesjetar i emëruar nga Gjin Bua Shpata !

Shkruan Shqipe Hoxha. Since the Middle Ages, Spata has been inhabited by Arvanites. The town…

2 hours ago