Aleksander Hasanas

Historia europiane fsheh të vërtetën e mbretërve me emrin #YLLI dhe mbretërve të shumtë me emrin BARDHYL, BATO, BALLA, etj. të kombit më të lashtë iliro-shqiptar.

Histora e lashtë shqiptare nga me të njohurat fillon me Kadmin, Herkulin dhe bijtë e tij ku dy prej tyre quheshin YLLI

Ylli djali i dytë i Herkulit dhe i Meletës lindi në Korfuz dhe kur u rit së bashku me disa Feake të tjerë u largua për në pjesën e sipërme të Yllirisë.

Ishte pikërisht ky Yllos që i dha emrin qytetit të Yllisit sot Bylis, dhe Portit Ylliak të Korfuzit si dhe emrin ILIR Kombit të vet.

Ylli i përkiste një prej fiseve më të njohura Dorike, dhe mendohet se u vra nga “mentorasit”

Fotoshkrimi që shihni është marrë nga origjinali: “Mitologjia e Lashtë Greke Heraklidet”

Pra janë vetë greket që japin këto të dhëna mbi mbretërit e shumtë me emrin, SHQIP: YLLI

E pakuptueshme pse fshihen të dhënat më të para mbi origjinën e lashtë shqiptare?

Aleksander Hasanas

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here