6.1 C
Pristina
Wednesday, January 20, 2021
Home KËSHILLA Një patate dhe pak kripë, vetëm kaq ju duhet për të hequr...

Një patate dhe pak kripë, vetëm kaq ju duhet për të hequr ndryshkun nga këto objekte në kuzhinën tuaj

Yndyra mblidhet në shumë metale për shkak të një reaksioni ndërmjet hekurit dhe lagështirës. Natyrisht formohet me kalimin e kohës në shumë sipërfaqe si brenda ashtu edhe jashtë. Nuk duket vetëm keq, por dhe mund të “hahet” përmes metalit me kalimin e kohës.

Ka shumë ilaçe të ndryshkut kimik në treg por ju keni një mënyrë më të thjeshtë se kaq mjafton një patate dhe kripë për të pastruat këto objekte në kuzhinën tuaj:

1.    Tiganët: Lagështia në ajër mund të shkaktojë ndryshk. Ju nuk dëshironi të gatuani në gize të ndryshkur apo jo?! Për të pastruar tiganët prej gize, thjesht hidhni një sasi të madhe kripë në të dhe fërkojeni me një gjysëm patateje.

2.    Njollat e ndryshkut në një lavaman prej çeliku mund të jenë rezultat ujit  që shkakton ngjyrosje të lehtë. Merrni një sasi të vogël të sodës së bukës dhe me një liomonë të fërkojeni për ta pastruar lavamanin.

3.    Kromi i cilësisë së mirë shpesh bëhet me spote të ndryshkura. Për shkak të përbërjes së kromit, këto pika nuk kërkojnë një pastrues të fortë. E gjitha ajo që  duhet të bëni është të grumbulloni një copë fletë alumini në një top. Lageni me ujë me kripës dhe butësisht lyejeni ndryshkun.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Shqiptarët në perandori sipas këndvështrimit turk

ANA TJETËR E TË SHIKUARIT /PASKTHIMNë monografinë të tij ‘’Shqiptarët në Perandorinë Osmane’’ studiuesi Nexhip P. Alpan...

Kështjella dardane shumë shtresore e Gërqinës së Gjakovës

Shkruan; Haxhi MEHMETAJKështjella thirret më fjalën e vjetër shqipe Gjytet dhe për herë të parë është identifikuar...

Fotografi të rralla: Gjakova gjatë luftës së dytë botërore, viti 1941

Fotografit jan bërë nga Ottorino Murari dhe gjindën në arkiv të Alberto Castaldini-tNga libri "Palaver: Vita quotidiana in Kosovo: diario fotografico...

Milan Sufflay për kufijtë e shqiptarëve në Mesjetë: Mali i Zi, fëmijë i llastuar i Shqipërisë

Etnosi i shqiptarëve është i një lashtësie të madhe dhe me këmbëngulje (vitale) në Ballkan. Për më shumë se njëmijë vjet e...

Recent Comments