Qeveria amerikane po shqyrton 510 raporte për UFO-t, mbi trefishin e numrit në dosjen e saj të vitit 2021, shumë prej tyre u shkaktuan nga dronët ose balonat, qindra mbeten të pashpjegueshme, sipas një raporti të publikuar të enjten.

Sipas bilancit për vitin 2022 nga Drejtori i Inteligjences Kombëtare Amerikane thoshte se 247 “dukuri anormale të paidentifikuara” ose në UAP janë raportuar që nga qershori 2021, të dhëna të 144 objekte të dyshimta ajrore që janë shikuar. Këto çështje janë nën ekzaminim.

Përveç kësaj, thuhet në raport, se 119 të dhëna të tjera që kanë mbetur të lëna pezull në 17 vitet e fundit janë zbuluar dhe po merren në shqyrtim. Numri i dosjeve oër ekzaminim shkon në 510 në total. “Shumica e raporteve të reja vijnë nga pilotët e Marinës dhe Forcave Ajrore të SHBA-së”, tha ai.

“Prej tyre, afër 200 kishin shpjegime, ato ishin balona, drone ose të ashtuquajturat rrëmujë ajrore, e cila mbulon zogjtë, ngjarjet e motit dhe qeset plastike në ajër” sipas tij. Por të tjerat nuk janë shpjeguar sipas dokumentit të DNI, një version i paklasifikuar i një raporti të dorëzuar në Kongres.

“Këto raporte janë fokusi i ekzaminimeve nga Pentagoni, agjencitë e inteligjencës dhe NASA, jo se ka një dyshim për anije kozmike aliene, por dyshime se mos janë objekte të krijuara nga vendet rivale për spiunazh” informoi DNI.

“UAP vazhdon të përfaqësojë një rrezik për sigurinë e fluturimit dhe të paraqesë një kërcënim të mundshëm për grumbullimin e kundërshtarëve,” thuhet në raport, duke iu referuar mbledhjes së inteligjencës.

“Disa nga këto UAP të pakarakterizuar duket se kanë demonstruar karakteristika të pazakonta fluturimi ose aftësi të performancës dhe kërkojnë analiza të mëtejshme,” tha ai.

Raporti tha se shumë nga të dhënat janë ende të pashpjegueshme, ato mund të rrjedhin nga fenomenet e motit, probleme në sensore, ose analizat e gabuara nga njerëzit.

“Shumë raporte u mungojnë të dhëna të mjaftueshme të detajuara për të mundësuar atribuimin e UAP me siguri të lartë,” u shpreh drejtori i inteligjencës.

Raporti erdhi pas vitesh presioni nga Kongresi që ushtria dhe komuniteti i inteligjencës të merrte seriozisht ato që quheshin më parë UFO, ose objekte fluturuese të paidentifikuara.

Ushtria amerikane është e shqetësuar se disa nga UAP-të e vërejtura nga pilotët ushtarakë në të kaluarën mund të përfaqësojnë teknologji të rivalëve strategjikë të panjohur për shkencëtarët amerikanë.

Pentagoni më parë i quajti ato fenomene ajrore të paidentifikuara, por tani e ka ndryshuar atë në fenomene anormale të paidentifikuara për të përfshirë domenet ajrore, hapësinore dhe detare.

Në vitin 2020, Pentagoni publikoi një video ende të pashpjegueshme të marrë nga pilotët e marinës me objekte që lëviznin me shpejtësi të jashtëzakonshme, duke u rrotulluar dhe duke u zhdukur në mënyrë misterioze.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here