Iliazi Fatmir

Ana apro dita la hona. Theoto ridda hipa ka thi. Theoto ridath aotoras ke o sorrihi biliva.

Ky eshte shkrimi ne baze te alfabetit mesapik

Zberthimi:

Hapet Dita hëna la (largohet). O Zot, dritë lart kah ti. O Zot, ndriçoji ato vajza që te shohin.

Ana(lart) apro dita la (le)hona. Theoto (zot) ridda (drita) hipa ka thi (ti). Theoto (zot) ridath(ndricoi) atyre(ato)? ke o sorrihi (shohin) biliva (bijave)

Ana = side, up, (starting from top left) Appro>afro/approach where p>f or apro>hap, hapur>open

Anaapro>hapet/open

Dita/day has not changed

la>le/leave, the meaning is leaves

Hona, Moon. hona in Geg has not changed

Theoto>seoto>zeoto>zoto o/god o Ridda>drida>drita/light

Hipa>/climb, above, hipa has not changed

Ka>kah>Nga, kah (Cham)>from

Thi>ti/you

Riddath>dridath>dritat/enlighten

Aotoras>autyras>atyre>they

Ke/have

Sorrihi>shohrihi>shoh shikoj>see Biliva>bilaiva>bilava>bilave (Cham), bijave (standard)>daughters.

Dhe poshte lexoni perkthimet e mashtruesve ku 99% e perkthimit jane emra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here