Nëse jeni adhurues i filmit, me siguri keni pyetur, cili është filmi i parë i bërë ndonjëherë? Kjo është një pyetje e madhe dhe disi e ndërlikuar.

Në fund të viteve 1880, njerëz të ndryshëm filluan të eksperimentojnë me foto, duke i përzier ato për të dhënë iluzionin e një filmi. Por teknologjia dhe vështirësia për të kapur atë lloj video i bëri filmat të rrallë. Sidoqoftë, këtu janë disa nga filmat e parë:

Kali në lëvizje (1878)

Kjo fotografi novatore e lëvizjes u realizua duke përdorur kamera të shumta dhe duke montuar fotografitë individuale në një film të vetëm. Është diçka që mund ta bësh sot, duke përdorur disa kamera që do të fiken në një moment të saktë. Filmi u bë për t’iu përgjigjur shkencërisht një pyetjeje të debatuar gjerësisht gjatë kësaj epoke: A janë të katër thundrat e një kali ndonjëherë jashtë tokës në të njëjtën kohë, ndërsa kali po galopon? Videoja vërtetoi se ata vërtet ishin dhe më e rëndësishmja, lindi fotografia me lëvizje.

YouTube player

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here