Lumi Amazon është lumi më i madh në botë, shumica e pellgut të tij është e mbuluar nga pyjet tropikale, afërsisht 5,500,000 kilometra katrorë.
Kjo është më shumë sesa sipërfaqja e Spanjës, Francës dhe Gjermanisë të marra së bashku.
Do të ishte thjeshtë e pamundur të eksploroni plotësisht një zonë kaq të madhe që nuk mund ta shihni plotësisht nga lart, pasi pyjet e gjelbra janë shumë të dendura.
Të kalosh përmes tokës në të është jashtëzakonisht e vështirë, dhe atje thellë në pyjet e shiut është vendi ku fshihen shumë sekrete.
Nuk është aq e lehtë për t’i zbuluar ato dhe ndonjëherë është pothuajse e pamundur.
Territori i Vale do Javari konsiderohet si më pak i studiuari.
Edhe pse kjo zonë është më e madhe se Austria, është shtëpia e vetëm 3000 banorëve autoktonë të Brazilit, shumica e të cilve janë të lidhur me botën e jashtme.
Por, atje ndodhen gjithashtu edhe fise të pakontaktuara nga bota e jashtme.
Askush nuk ka mjaftueshëm informacion rreth tyre.

Fakte Interesante

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here