Jahja Drancolli

Si sot, në vitin 315 thuajse pranë Koloseut, u ngrit Harku Triumfal i Kostandinit I, perandorit romak me origjinë dhe gjak dardan!
Harku Triumfal i Kostandinit I përkujton fitoren e Konstandinit I më 28 tetor 312 mbi tiranin romak Maxentius në betejën e urës Milvian në Romë. Monumenti në fjalë konsiderohet harku triumfal romak më i madh i mbijetuar dhe monumenti i fundit i madh i Perandorisë Romake. Harku e paraqet Kostandinin si një vazhdimësi të gjallë të perandorëve romakë më të suksesshëm, të njohur për qeverisjen e mirë si dhe fitoret e tyre ushtarake!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here