Ngulimi arbëresh Sëndahstinë (Santa Cristina Gela), vetëm 4-5 kilometra nga Hora e Arbëreshëve, numëron rreth një mijë banorë. Në shesh të pret tabela me mbishkrimin në murin e jashtme të kishës: “Mirë se na erdhët te Sëndehstines”. Ndërsa rrugët janë emërtuar me emra, ngjarje e toponime shiqptare: “Via “Scanderbeg”, “Via Liga Di Prizren”, “Via Tirana” etj. Për herë të parë, në Sicili shohim një toponim me emrin e një ngjarjeje kombëtare të zhvilluar në një qytet të Kosovës dhe të një ngjarje historike siç është Lidhja Shqiptare e Prizrenit:
https://diasporashqiptare.al/…/sendahstina-arbereshe…/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here