Kjo ndodhë për shkak se graviteti zero në hapësirë çrregullon ndjenjën tonë të orientimit. Në hapësirë, ne nuk e dimë se ku është lart dhe ku është poshtë. Gjithashtu sensorët brenda veshëve tanë që kontrollojnë ekuilibrin, janë të çaktivizuar në hapësirë. Kur astronautët mbërrijnë në Tokë, u duhen javë apo edhe muaj për t’u përshtatur me gravitetin. /InforCulture.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here