Dy arbërorët e mëdhenjë që lanë gjurmë të pashlyera në Austri dhe në mbarë Botën:

Karl Ghega la gjurmë në fushën ingjinierisë,dhe

Aleksandër Moisiu në atë të aktrimit.

Në lidhje me këtë do ta nënvizoj një gjë këtu : kur dramaturgu, mjeku dhe shkrimtari Friedrich Wallisch kishte mbajtë një leksion me Temën më të dashur të tij mbi historinë e popullit shqiptar(Ö.i.Z.1928),të pranishmëve në sallë i kishte bërë pyetje retorike mbi prejardhjen e këtyre dy personaliteteve mbikohore. „Të dashur zonja dhe zotrinj , e dini se nga e ka origjinën Aleksandër Moisiu?

Të gjithë të pranishmit ngrinin supet duke mos ditur prejardhjen e tij të vërtetë. „Aleksander Moisiu ishte një arbëror. E keni ditur këtë ,nuk besoj se po“, ishte përgjigjia e tij.

A e dini se kush e ndërtoi hekurudhën Semmering?Karl Ghega u përgjigjen,plotësisht e saktë.

Por ,a e dini të dashur zonja dhe zotrinj se prej nga e ka origjinën ky gjeniu Ghega?

„Edhe ai ishte me origjinë arbërore…“[Gjon Keka]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here