Ndërsa disa vende fillojnë të dalin nga bllokada e shkaktuar nga pandèmia COVID-19, dhe motorët e korporatave të “kthimit në zyrë” fillojnë të tingëllojnë, lind një pyetje e hapur: Cilat lloje të punëve do të jenë më të kërkuarat pas disa vitesh? Dhe cilat punë do të kryesojnë listën e punëve të ardhshme për vitin 2030, në këtë skenar të ri pune?

Vitet e fundit, Qendra Njohëse për Ardhmërinë e Punës ka publikuar një seri raportesh mbi rolet që do të jenë më të kërkuarit në të ardhmen dhe propozon role të reja që do të dalin gjatë dekadës së ardhshme dhe që do të jenë kritike për bizneset dhe punonjësit anembanë botës.

Këto do të jenë punët e së ardhmes:

1. Lehtësues i punës nga shtëpia: Puna në distancë pritet të vazhdojë të dominojë skenën. Kompanitë duan të optimizojnë përvojën e punës nga shtëpia. Larg nga të qenit një punë futuriste e së nesërmes, lehtësuesit janë bërë “punë të së tashmes”.

2. Këshilltari i Fitness-it: Për të korrigjuar kilogramët që kemi fituar gjatë bllokimit dhe pandemisë në përgjithësi, qasjet parashikuese dhe parandaluese të këshillimit, së bashku me pajisjet dixhitale, siç janë orët Apple dhe panelet FitBit, kombinojnë përgjegjësinë njerëzore me ruajtjen e fitnesit. Është një funksion që u rrit 28.7% në tremujorin e parë të 2021.

3. Menaxheri i Dizajnit të Shtëpisë Moderne: Shtëpitë teknologjike do të rriten ndërsa ndërtohen ose modernizohen shtëpitë e reja, me hapësira të dedikuara zyre në shtëpi të mbushura me rutera, izolim zanor, hyrje të veçanta të kontrolluara nga zëri dhe madje edhe ekranet e murit.

4. Këshilltari i Zhytjes në XR: Nevoja për hapësirë ??virtuale do të thotë që këta këshilltarë duhet të punojnë me artistë teknikë dhe inxhinierë softuerësh, për të bërë që trajnimi dhe bashkëpunimi i fuqisë punëtore të çojë në shkallëzimin masiv të vendosjes së AR dhe VR në mjedisin e punës për punonjësit që të jenë më produktivë.

5. Arkitekt i mjedisit të punës: Rëndësia e mirëqenies së punonjësve dhe mënyra se si ndikon dizajni i pasurive të paluajtshme te ne do të jetë vendimtar për të ardhmen e punës tani dhe në të ardhmen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here