Vaksinimi në Austri ka filluar të funksionojë, dhe kjo mund të shihet nga fakti se vetëm 10 përqind e të sapo infektuarve me koronavirus janë më të vjetër se 65 vjeç.

Nga 17,135 të infektuar rishtas javën e kaluar, 10.2 përqind, ose 1,743, ishin më të vjetër se 65, duke treguar që vaksina ka filluar të funksionojë.

Në mesin e qytetarëve më të vjetër se 85, 71 përqind e burrave dhe 65 përqind e grave aktualisht morën të paktën dozën e parë të vaksinës.

Në grupmoshën midis 75 dhe 84 vjeç, 69 për qind e burrave dhe 67 për qind e grave ishin vaksinuar, dhe në grupmoshën prej 65 deri 74 vjeç, 44 për qind e burrave dhe 42 për qind e grave.

Gjithsej 1.76 milion qytetarë në Austri kanë marrë dozën e parë të vaksinës deri më tani, e cila është 23.36 përqind e popullsisë, dhe 718.314, ose 9.54 përqind, janë imunizuar plotësisht.

Aktualisht, të rinjtë vuajnë nga kovida 19, dhe kryesisht ata deri në moshën 25 vjeç, pjesa e të cilëve midis të prekurve është 30.7 përqind.

Mesatarisht, duke folur statistikisht, mosha e infektuar rishtas në Austri javën e kaluar ishte 37.6 vjet, dhe një vit më parë 56.7 vjeç.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here