6.1 C
Pristina
Saturday, February 27, 2021
Home KËSHILLA A rrezikojmë të infektohemi me koronavirus përmes ushqimit?

A rrezikojmë të infektohemi me koronavirus përmes ushqimit?

Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar ka nxjerrë udhëzime të reja rreth asaj që ka shkaktuar konfuzion tek qytetarët, nëse mund të infektohen apo jo me koronavirus nga ushqimi i paketuar.

Këshillat e fundit mund të ndihmojnë publikun që të kuptojë më mirë situatën, raporton Daily Star.

Udhëzimi thotë se “është shumë pak e mundur që ju të mund të infektoheni me coronavirus nga ushqimi” sepse sëmundjet e frymëmarrjes “nuk dihen të transmetohen nga ekspozimi ndaj paketimit të ushqimit ose ushqimit”, bënte me dije agjencia e Standardeve të Ushqimit në fillim të këtij muaji.

Ata që ishin të shqetësuar në lidhje me kontaminimin e mundshëm të ushqimit janë siguruar në udhëzimin e ri që thotë se, edhe nëse virusi ishte i pranishëm në ushqim, “gatimi i plotë i tij do të vrasë virusin”.

Këshillat e lançuara gjithashtu nuk harrojnë t’i kujtojnë qytetarëve që të lajnë duart rregullisht me sapun dhe ujë – siç është rekomanduar nga NHS që nga fillimi i shpërthimit të pandemisë- veçanërisht përpara se të gatuajnë ushqimin ose të hanë.

Informacioni i ri thekson se rreziku i kontaminimit me koronavirus të ushqimit dhe paketimit të tij është “shumë i ulët”.

Kjo nxit që bizneset që merren me ushqimin t’i përmbahen procedurave të higjenës dhe sigurisë, dhe që personeli në industrinë e prodhimit të produkteve ushqimore “t’i kërkohet” të mbajë një shkallë të lartë të pastërtisë personale dhe të mbajnë veshje të përshtatshme, të pastra”.

Dokumenti me këshilla shpjegon se: “Kur blini ushqime si fruta, perime ose bukë në një furrë buke, provoni dhe prekni vetëm atë që do të blini.”

Konsumatorëve u kujtohet gjithashtu se ata duhet të mbajnë një distancë prej dy metrash me të tjerët, dhe “të blejnë vetëm atë që ju nevojitet”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Këto janë automjetet më gjigante në botë !(Video)

https://youtu.be/d2CjmdMP1BQ?t=49

Ushqimet që duhet t’i konsumoni nëse vuani nga anemia

Anemia mund t’ju bëjë të ngadalshëm dhe të nevrikosur. Edhe pse rastet dallojnë, shpeshherë anemia mund të ndërlidhet me mungesën e materieve...

”U vodh kanga nga zemra e kombit, shpërtheu në vaj të dikuem mjerimit,..”

KANGA QË S'KUPTOHETMelodisë kombëtareU vodh kanga nga zemra e kombit,shpërtheu në vaj të dikuem mjerimit,këndoi ujen...

Recent Comments