Categories: KËSHILLA

Si ta parandaloni ngrënien e pakontrollueshme gjatë izolimit

Edhe pse vetizolimi është një nga mënyrat më efikase për t’u mbrojtur nga koronavirusi, mbyllja në shtëpi mund të na çoj në krijimin e disa shprehive të këqija, duke përfshirë këtu ngrënien e pakontrollueshme.

Ngushëllimi që na jep ushqimi gjatë një situate stesuese si kjo e pandemisë nga Covid-19, është një reaksion normal i organizmit, mirëpo ngrënia e vazhdueshme dhe e pakontrollueshme e ushqimeve jo të shëndetshme mund ta rris nivelin e stresit dhe ankthit.

Sipas Healthline, këto janë disa metodat natyrale që t’a parandaloni këtë shprehi:

Krijoni një orar të caktuar- mundohuni që çdo ditë të keni një orar të caktuar për të ngrënë dhe përmbajuni këtij orari. Në këtë mënyrë edhe ora biologjike e organizmit do të adaptohet me këtë orar dhe ju nuk do të keni nevojë apo neps të hani vazhdimisht.

Mos provoni dieta strikte- nganjëherë marrja e pak kalorive dhe ndjekja e dietave strikte, mund të ketë efekt të kundërt, duke ju bërë të hani më shumë, që t i kompensoni kaloritë e humbura.

Pini ujë vazhdimisht- shfrytëzoni kohën e izolimit për të krijuar shprehi të shëndetshme si siç është konsumimi i sasisë sa më te lartë të ujit. Provoni që të mbani një shishe ujë afër vetës vazhdmisht, dhe në këtë mënyrë ju do të ndiheni të ngopur dhe nuk do të keni nevojë të hani diçka vazhdimisht.

Metoda të tjera që mund t’iu ndihmojnë janë: gatuani vet, hani me porcione të vogla dhe zgjidhni me kujdes vaktet

In For Culture

Recent Posts

”Lagur me lot, djegur me flagë, Flamur i kuq, flamur i zi” Fan Noli – Hymni i Flamurit

O Flamur gjak, o flamur shkabë,O vënd e vatr’ o nën’ e babë,Lagur me lot,…

2 hours ago

‘’A më tregoni, ku ta gjejmë forcen sot të këndojmë..’’ Jericho – Nëntori i ftohtë

Sot shënon 28 nëntori,në këtë datë në vitin 1912 Shqipëria shpalli pavarsinë e saj dhe…

4 hours ago

Lëngu i qepës/ Zgjidhja ideale për pastrimin e organizmit

Lëngu i qepës është një pije jo shumë e përhapur dhe me shumë gjasë e…

5 hours ago

Mielli i duhur për diabetikët/ Vlerat e semolinës kundër sheqerit të lartë në gjak

Nëse vuani nga diabeti i tipit 2 ose rrezikoheni nga kjo sëmundje, atëherë me siguri…

5 hours ago

Reumatizma – Shenjat dhe trajtimet që funksionojnë

Reumatizma është një sëmundje që prek kyçet, gjunjtë, ijet dhe shpinën. Ajo shfaqet me dhimbje,…

5 hours ago

Kush janë 40 burrat që firmosën Deklaratën e Pavarësisë

Ismail Qemal Bej Vlora/ Ngriti flamurin në Vlorë. Firmosi i pari Deklaratën e Shpalljes së…

5 hours ago